10. Dünya Helal Zirvesi, 27-30 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek  

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen ve bu yıl 10. kez kapılarını açacak olan Dünya Helal Zirvesi, “Helalde Başarılı 10. Yıl” mottosuyla 27-30 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 18.10.2024, 16:40
1
10. Dünya Helal Zirvesi, 27-30 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek  
 Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo, İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) ilgili kuruluşu İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) iş birliği, Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu koordinasyonunda, yerli ve yabancı bakanlıklar ile çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla organize edilirken, helal sektörünün uluslararası düzeydeki en önemli buluşmalarından biri olma özelliğini taşıyor. Dünya Helal Zirvesi, Helal Expo, Private Label, Doğal Organik Vegan Alanı, ETHEXPO Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarı, Afrika Özel Alanı, Modest Fashion Özel Alanı, Uluslararası Bakanlar Oturumu,Ülke İş Forumları ve B2B özel alanlarını kapsarken, küresel ticaret için uluslararası ekonomiyi İstanbul’da buluşturmayı hedefliyor.
Helal gıda, kozmetik, turizm, sağlık, ev-mutfak, finans ve daha birçok sektörden katılımcılar, yenilikçi çözümler ve iş birlikleri geliştirmek için bir araya geleceği Dünya Helal Zirvesi’nde, dünya genelinden uzmanlar, akademisyenler, girişimciler ve sektör temsilcileri, helal standartlarının geliştirilmesi ve uygulanması üzerine önemli yol haritaları açıklayacak.
Zirve, çok sayıda sektörde helal ekonomisi ile ilgili konuların tartışıldığı konferanslara ev sahipliği yaparak helal konusunda farkındalık, gelişim ve iş birliği oluşturmayı hedefliyor.
Bu yılki zirvede 110 ülkeyi aşkın ziyaretçi, 20 ülkeden 55’in üzerinde konuşmacı, sektörel bazda onlarca oturum, binlerce delege ve on binlerce ziyaretçi yer alacak. Bu geniş katılım helal sektörü için uluslararası bir platform oluştururken, katılımcılara çeşitli bakış açıları sunacak.
Helal sektörünün küresel çaptaki buluşma noktası olacak olan Helal Expo 2024; Private Label Ürünler Alanı, Natural, Organik ve Vegan Ürünler Alanı, Afrika Özel Alanı, Modest Fashion Özel Alanı gibi çok sayıda geniş etkinlik yelpazesini tek çatı altında buluşturuyor.
Natural, Organik ve Vegan Ürünler Alanı, çevre dostu, etkili ve sağlıklı yaşam tercihlerine yönelik en son yenilikler ve trendler keşfedileceği, müşteri taleplerine göre özelleştirilmiş çözümlerin geliştirileceği, üretici ve tüketicilere önemli fırsatların sunulacağı dinamik bir yapıya sahip olacak. Bu özel alanda, doğadan ilham alan ve sağlığı ön planda tutan ürünler, markalar ve yenilikçi çözümler ziyaretçileri bekliyor olacak. Sertifikalı doğal ve organik ürünler, vegan alternatifler, çevre dostu üretim süreçleri, geri dönüştürülebilir ambalajlar ve ekolojik dengeyi koruyan ürünler, bu önemli organizasyonda ilgililerle buluşacak.
Bu yıl Helal Expo fuarı çerçevesinde, 2025 yılında da ayrı bir fuar olarak planlanan Private Label Ürünler Alanı, markaların kendi özel etiketli ürünlerini sergilemelerine ve tanıtmalarına olanak tanıyacak. Private Label ürünler, hem üreticilere hem de perakendecilere büyük fırsatlar sunarak, müşteri taleplerine göre özelleştirilmiş çözümler geliştirilmesine imkan tanıyacak. Fuarda Private Label markalarının en yeni ve özel ürünleri sergilenirken, üreticiler ve perakendeciler arasında işbirlikleri ve anlaşmalar için fırsatlar sunacak. Ayrıca, Private Label stratejileri ve pazar trendleri hakkında bilgi ve analizler paylaşılacak.
Dünya Helal Zirvesi 2024 kapsamında gerçekleştirilecek “Uluslararası Bakanlar Özel Oturumu” önemli isimleri ağırlayacak. Ticaret Bakanlığı’nın program kapsamında 60 İİT üye ve gözlemci ülke bakanını programa davet ettiği oturumda, ulusal anlamda yeni iş birlikleri, fırsatlar ve ticari anlaşmaların detayları konuşulacak.
Global ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni iş fırsatlarını yakalamak isteyen profesyonellerin yakından takip edeceği Ülke İş Forumları, yeni bağlantılar kurabilmek adına benzersiz fırsatlar sunacak. Türkiye başta olmak üzere ülkelerin kurum temsilcileri ve iş heyetlerinin katılacağı Ülke İş Forumlarıyla ülkeler arası ticaret potansiyelinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu forumda Cezayir, İran, Libya, Azerbaycan, Umman, Malezya ve Endonezya gibi ülkeler öne çıkıyor.
İstanbul Fuar Merkezi’nde 2. kez gerçekleşecek ETHEXPO 2024 Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarı, turizm ve sağlık sektörlerinin en son yeniliklerini ve gelişmelerini sergileyen önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Bu fuar, özellikle Avrasya bölgesindeki turizm ve sağlık profesyonellerinin, işletmelerinin ve yatırımcılarının bir araya önemli bir ekosistem olarak dikkat çekiyor. Fuar kapsamında, uluslararası hastanelerin yöneticileri, uluslararası tur operatörleri, sigorta kuruluşları temsilcileri ve turizm acentelerinin yöneticileri gibi çok sayıda profesyonel, ETHEXPO 2024’te tek çatı altında bir araya geliyor. Yeni iş birliği fırsatlarının ortaya çıkacağı fuarda ayrıca konferanslar, çalıştaylar ve sektörel anlamda en yeni gelişmeler ziyaretçilerle paylaşılacak.
Dünyanın Dört Bir Yanından Katılım
Dünya Helal Zirvesi, 2024 yılında 110’dan fazla ülkeden 10 bini yabancı 40 bine yakın katılımcı ve ziyaretçi bekliyor. Katılımcılar, helal pazarında büyüme fırsatlarını değerlendirmek ve uluslararası iş ağlarını güçlendirmek için İstanbul’da bir araya gelmeyi hedefliyor.
Zirve kapsamında:
Konferanslar ve Paneller: Alanında uzman konuşmacılar, helal sektörü ile ilgili güncel konuları ele alacak.Fuar Alanı: Katılımcılar, helal sertifikalı ürünleri, Private Label ürün üreticilerini, doğal, organik, vegan ürünleri  ve hizmetleri keşfetme imkanı bulacak.Networking Fırsatları: İş bağlantıları kurmak isteyen katılımcılar için özel etkinlikler düzenlenecek.Zirve, sadece iş fırsatları sunmakla kalmayacak, aynı zamanda katılımcılara helal bilincini arttıracak eğitimler ve seminerler de sunacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı