70 yıldır Rize'de sergileniyordu! Sakal-ı Şerif kayıplara karıştı

Rize'nin Akpınar köyünde 70 yıldır muhafaza edilen Hazreti Muhammed’e ait Sakal-ı Şerif kayboldu. Köylüler, kutsal emanetin bir an önce bulunmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyor.

GÜNDEM 19.09.2024, 22:00
2
70 yıldır Rize'de sergileniyordu! Sakal-ı Şerif kayıplara karıştı
Rize merkeze bağlı Akpınar Köyü'nde, cami cemaatinin Mevlid Kandili’ni idrak etmek için toplandığı gecede büyük bir şok yaşandı. Yatılı Kur'an Kursu’nda bulunan Cami Vakfı odasındaki dolapta saklanan Sakal-ı Şerif, kandil için camiye getirilmek istendiğinde yerinde bulunamadı.
Kutsal emanetin yerinde olmadığını gören cami yöneticileri, hemen jandarmaya haber verdi. Köylüler, Sakal-ı Şerif’in çalınması nedeniyle büyük üzüntü yaşarken, jandarma olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Köy sakinlerinden Muhammet Ergin, yaptığı açıklamada Sakal-ı Şerifi camiye getirmek için kutuyu açtıklarında orada olmadığını gördüklerini ifade ederek şunları söyledi:
Köyümüzden Sakal-ı Şerif alındı, götürüldü buradan. Ne zaman alındığı belli değil. Kandil gecesi mi alındı belli değil. Kandil gecesi mağdur olduk. Bunun bulunmasını, geri getirilmesini istiyoruz. Yakın zamanda inşallah bulunur. Mevlid gecesi gidip kutuyu açıp bakıldığında orada olmadığı anlaşıldı. Kamera kayıtlarında da bulamadılar. Çok büyük sıkıntı. Bulunması, buraya getirilmesi gerekiyor.

Mevlid Kandili'nde Sakal-ı Şerifi görmek istediklerini ama yerinde bulamadıklarını bu nedenle çok üzgün olduklarını dile getiren bir başka köy sakini Ali Yılmaz ise “Sakal-ı Şerif çalındı. Ne zaman çalındığı belli değil. Biz Mevlid'i Şerif Kandili'nde öğrendik. Bu köyümüzün en güzel emanetiydi. Akpınar Köyü olarak rezil olduk diyebilirim. Manevi değeri vardı. Köyün bereketiydi. Biran önce bulunmasını istiyoruz” dedi.
Kaynak: İHA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:58
Güneş 06:18
Öğle 12:37
İkindi 16:04
Akşam 18:46
Yatsı 20:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı