ABD'de Florida Valisi lobilere direniyor! Yapat eti de yasakladı!

ABD’nin Florida eyaletinde laboratuvar ortamında imal edilen yapay etin üretimini, satışını ve dağıtımını yasaklayan yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

DÜNYA 02.07.2024, 11:45
ABD'de Florida Valisi lobilere direniyor! Yapat eti de yasakladı!
ABD’nin Florida eyaleti, Dünya Ekonomik Forumu’nun alternatif protein kaynağı olarak teşvik ettiği ve ABD Tarım Bakanlığı’nın da geçtiğimiz yıl haziran ayında ülkede satışına onay verdiği laboratuvar üretimi etin satışına yasak getirilen ilk eyalet oldu. Yapay eti “sahte et” olarak tanımlayan Florida Valisi Ron DeSantis tarafından geçtiğimiz mayıs ayında imzalanan yasayı ihlal edenler, 500 dolar para cezası veya 60 güne kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.
“Petri kaplarında protein üretiminin Davos’taki dünya elitlerinin projesi olduğunu ve hayvancılığı bitirmeyi amaçladığını” savunan DeSantis, eyalette yıllık 900 milyon dolar kaynak oluşturan büyükbaş hayvancılığı korumak istediklerini söylemişti.

Benzer bir yasa tasarısının kabul edildiği Alabama'da ise yapay et yasağı, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek. Eyalette laboratuvarda et üretimi, satışı ve dağıtımını yasaklayan düzenlemeye uymayanlar, 500 dolar para cezası veya üç aya kadar hapis ile karşılaşabilecek. Dünya genelinde yapay et üretimi alanında faaliyet gösteren yaklaşık 150 şirket bulunuyor ve bunlardan 43’ü ABD’de bulunuyor.
ABD'nin Florida eyaletinde tarihi karar onaylandı! Sansürcü META kudurdu!
Daha önce de ABD'nin Florida eyaleti Temsilciler Meclisi tarihi bir yasa tasarısını kabul etmişti. Yeni yasaya göre, artık 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımı yasaklandı. Öte yandan Facebook ve Instagram da dahil birçok sosyal medya platformunu bünyesinde barındıran Meta'dan yapılan açıklamada, Florida Temsilciler Meclisine bu konuda yasaktan ziyade başka bir çözüm bulunması çağrısı yapılmıştı.
Sapkın LGBT örgütüne yönelik hamle!
Florida Valisi Ron DeSantis oldukça muhafazakar ve gelenekçi bir isim olarak öne çıkıyor. İmzaladığı tasarılar arasında da bu görüşlerini yansıtan başlıklar bulunuyor. Bu tasarılar ve görüşleriyle LGBT’lileri, kürtaj hakkı savunucularını ve dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Disney’i sık sık karşısına alıyor. DeSantis, kamuoyunda “Eşcinsel Deme'” yasası olarak bilinen Eğitimde Ebeveyn Hakları Yasa Tasarısı'nı geçen yıl Mart ayında imzalayarak yürürlüğe soktu. Muhafazakar tabana hitap eden ve büyük tartışmaya neden olan yasa, anaokulundan üçüncü sınıfa kadar okullarda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında eğitim verilmesini yasaklıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı