Adana’daki En İyi 8 Ciğerci

Adana’da ciğer yemek bir sanat olarak kabul edilir ve kültürün en önemli parçasına dönüşmüştür. Adana gibi kadim bir şehrin içerisinde ciğerleri ile öne çıkan en iyi mekanları sizin için derledik.

AİLE 26.06.2024, 03:00
1
Adana’daki En İyi 8 Ciğerci
Türkiye'nin gastronomi denildiği zaman ilk akla gelen şehirlerinden birisi adınadır. Adana hem kebabı hem de ciğeri ile ön plana çıkan ünlü şehirlerden biridir. Şehrin sokaklarını gezerken dahi birbirinden farklı restoranlar ile karşılaşılır ve sokak lezzetleri de son derece popülerdir. Adana’daki en iyi 8 ciğerciyi sizin için sıraladık.
Seyhan’da yer alan Tarifi Büyüksaat Ciğercisi Memet Usta, salaş mekanı ve eşsiz tatları ile ön plana çıkıyor. Tarihi Büyüksaat Ciğercisi Memet Usta, Sarıyakup Mahallesi’nde yer alıyor. Her zaman kalabalık olması ve popüler lokasyonu ile öne çıkan bu lokanta, yerliler tarafından çok sık tercih ediliyor. Tarihi Büyüksaat Ciğercisi Memet Usta, bilinen ve dünya çapında tanınmaya başlayan ünlü ciğercilerden biri.
Ciğerci Ulaş, Adana’nın en iyi yerlerinden biridir ve birçok kişi tarafından sık sık ziyaret edilir. Turgut Özal Bulvarı’nda yer alan Ciğerci Ulaş, Seyhan’da bulunuyor. Adana’da iyi bir ciğer yemeği yemek isteyenler için uygun bir adres olan Ciğerci Ulaş, her zaman kalabalık ve yoğun olan bir lokanta. Şehirde yaşayan insanlar Ciğerci Ulaş’ı sık sık ziyaret ediyor ve gece geç saatlere kadar açık olması ile ön plana çıkıyor.
Vedat Milor tarafından da önerilen Ciğerci Mahmut, Adana’nın eşsiz yerlerinden biri. Yüksek bir kaliteye sahip olması, işlerine titizlik ile yaklaşmaları ve enfes tatlara sahip olmaları ile öne çıkan Ciğerci Mahmut, Adana’nın en popüler isimlerinden biri. Ciğer şişi bir sanat eserine dönüştüren Ciğerci Mahmut, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.
Sarıyakup Mahallesi’nde bulunan Şampiyon Ocakbaşı, şehir dışından da birçok müşteri ağırlıyor. Türk mutfağı denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birine dönüşen Şampiyon Ocakbaşı, lezzetli ciğer yemekleri ile öne çıkıyor.
İştah Kebap Adana’nın en meşhur yerlerinden biri. İştah Kebap açılış kapanış saatleri ile dikkat çekiyor ve uzun saatler boyunca kalabalık masaları ağırlamaya devam ediyor. Vakıflar Sarayı’nın karşısına konumlanan İştah Kebap, uygun fiyatlı ve kaliteli bir mekan.
Ciğerci Kel Mahmut, Adana’nın ünlü yerlerinden biri. Ocakbaşı kültürünü taşıyan ve son derece popüler olan bu mekan her sabah 05.00 itibari ile çalışmaya başlıyor. Sabahın ilk ışıkları ile çalışmaya başlayan Ciğerci Kel Mahmut, açıldıktan yaklaşık 3 saat sonra tüm yemeğini bitiriyor.
Sabah 08.00 ila 10.00 arasında gidildiğinde ciğerleri bitmiş olan Ciğerci Kel Mahmut, günün ilk saatlerinde hizmet veren yerel bir lokanta olarak Adana’nın Yüreğir ilçesinde kültürünü korumaya devam ediyor.
Kaya Kebap ve Taş Fırın Lahmacun, geniş bir menüye sahiptir. Her lezzete sahip olan ve yöresel lezzetleri ön plana çıkaran Kaya Kebap ve Taş Fırın Lahmacun, eşsiz tatları ile biliniyor. Hurmali Mahallesi’nde yer alan bu restoran Seyhan’da bulunuyor ve uzun saatler boyunca hizmet veriyor.
Ciğer şiş denildiği zaman uğrak yerlerden birine dönüşen Lider 2 Kebap, Kazancılar Çarşısı’nda bulunuyor. Adana’ya gidecek olan kişiler mutlaka Lider 2 Kebap’ı tercih etmeli ve gitmeden önce rezervasyon yaptırmalı. Ciğer şişleri meşhur olan Lider 2 Kebap, yıllardır aynı yerde hizmet vermeye devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı