Adrasan tatilinizde mutlaka yapmanız gereken 8 öneri

Antalya’ya bağlı bulunan Adrasan özellikle kamp hayatını seven ve doğa ile iç içe bir tatil yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Adrasan tatilinde yapmanız gereken aktiviteleri sizler için kaleme aldık.

AİLE 28.06.2024, 02:45
Adrasan tatilinizde mutlaka yapmanız gereken 8 öneri
Adrasan, Türkiye’nin tatil cenneti olarak adlandırılan Antalya ilimizde yer alır. Kemer ilçesine bağlı bulunan Adrasan, Çıralı ve Olimpos ile birlikte doğa severler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Beydağları’nın eteğinde yer alan Adrasan tatilinizde mutlaka yapmanız ve görmeniz gereken lokasyonları sizler için derledik.
Antik çağlarda Ana Tanrıça Ülkesi olarak adlandırılan Adrasan’ın iki kilometre uzunluğundaki sahili ve doğa sporlarına elverişli arazileri tatilcilerin eğlenceli zaman geçirmesine imkan sunuyor. İşte Adrasan tatilinde mutlaka yapmanız geren 8 aktivite…

Adrasan’a ilk kez gidecek olanlar, bu beldenin iki kilometrelik sahil şeridi karşısında büyülenecektir. Beydağları manzarasında serin suların tadını çıkartırken bir yandan da çam ağaçlarının muazzam görüntüsü sizleri büyüleyecek! Akdeniz’in en güzel koylarından biri olan Adrasan Koyu, kristal berraklığındaki suyunun yanı sıra tüplü ve tüpsüz dalış etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Sığ ve dalgasız bir denizin hakim olduğu bu koy hem çocuklar hem de yüzme bilmeyenler için de oldukça idealdir.

Maldivler’e olan benzerliği ile popülerliğini arttıran Suluada, Adrasan tatilinde mutlaka görülmesi gereken lokasyonlardan biridir. Keyifli bir gezi yapmak için Suluada’ya gidebilir, burada bulunan zengin bitki çeşitliliği ile adanın turkuaz ve berrak denizinde rengarenk balıklar ile birlikte yüzebilirsiniz.

Olimpos’ta bulunan Beydağları Sahil Milli Parkı, Adrasan’a olan yakınlığı nedeni ile turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Antalya merkeze yakın olan Sarısu mevkiinden başlayarak, Akdeniz’e kadar paralel uzanan Beydağları Sahil Milli Parkı, otuz bir bin hektardan daha büyük bir alanı kapsamaktadır. 1972 yılında milli park ilan edilen bu alanda kızılçam ve karaçam ağaçları yer alır. Aynı zamanda bu park, dört yüz elliden fazla kuş türüne, endemik kelebek türüne, şah kartal ve vaşak gibi onlarda vahşi hayvana da ev sahipliği yapmaktadır.

Adrasan Koyu’nun tam karşısında yer alan Musa Dağı’nın zirvesine, sekiz kilometrelik bir yürüyüş ile ulaşılabilir. Musa Dağı’nın en önemli özelliklerinden biri de Adrasan ve Olimpos’u birbirinden ayırmasıdır. Zorluk derecesine göre düzenlenen yürüyüş yolları ve panoramik manzaralar sunan kamp alanları ile özellikle bahar ve yaz aylarında çok sayıda ziyaretçi akınına uğramaktadır. Musa Dağı gezilerinde ATV turları, kaya tırmanma, dağcılık ve dağ bisikleti kullanma gibi aktivitelere de katılım sağlanabilir.

Adrasan tatilinde yapılması gereken aktivitelerden bir diğeri ise Sazak Koyu’nun ziyaret edilmesidir. Sazak Koyu, bakir doğası ve kristal suları ile kalabalıktan uzak bir şekilde denizin tadının çıkartılmasına imkan sunuyor. Musa Dağı’nın eteklerinde yer alan ve sarp kayalıklar tarafından korunan bu koy, sert rüzgarlara maruz kalmadığı için oldukça sakin bir denize sahiptir. Sazak Koyu’nda tekne turlarına katılabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve bisiklet turlarına katılarak doğayı keşfedebilirsiniz.

Likya medeniyetinin en önemli liman ve ticaret şehirlerinden biri olan Phaselis Antik Kenti, Adrasan tatilinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Uzun bir tarihe sahip olan bu antik kent birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmayı başaran su kemeleri, devasa antik tiyatro ve hamamları ile Phaselis, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Adrasan’a oldukça yakın bir konumda bulunan Çıralı, genç turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Çam ormanlarının arasında yer alan bu belde de ağaç evler, bungalovlar ve kamp alanları yer alıyor. Üç kilometre uzunluğundaki sahili ise Adrasan ve Olimpos ile birleşmektedir.

Adrasan’ın doğal güzellikleri ile ünlü diğer bir koyu ise Korsan Koyu’dur. Akdeniz’in gizli cennetlerinden biri olarak kabul edilen bu koy, Osmanlı Dönemi’nden beri gemilerin mola verdikleri noktalardan biri olmuştur. Adrasan’dan yat ve tekneler ile ulaşımın sağlandığı Korsan Koyu’nda etkileyici mağaraları gezebilir, sakin ve sessiz kumsalın tadını çıkartabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı