Ağız kuruluğuna iyi gelen 5 yiyecek

Ağız kuruluğu, bazı hastalıklardan dolayı meydana gelebilen oldukça rahatsız edici bir semptomdur. Bu semptomu hafifletmek için bazı yiyeceklerin faydalarından yararlanmak iyi olacaktır. İşte ağız kuruluğuna iyi gelen yiyecekler ve konu hakkında detaylar…

AİLE 05.07.2024, 04:05
2
Ağız kuruluğuna iyi gelen 5 yiyecek
Ağız kuruluğu zaman zaman diyabet gibi önemli sağlık problemlerinden dolayı meydana gelebilir. Buna ek olarak ağız kuruluğu genellikle yetersiz su alımı gibi kısa vadede problem yaratmayacak ve küçük yaşam tarzı değişiklikleri ile düzeltilebilecek problemlerden dolayı da meydana gelebilir. Ağız kuruluğuna iyi gelen yiyecekler başlıca şunlardır:
1.    Salatalık
Salatalık, yüksek oranda su içeren bir sebzedir ve bu yüzden birçok sağlık probleminin çözülmesi konusunda yardımcı bir yiyecek olarak görülür. Salatalığın yüksek oranda su içeriyor olması, ağız bölgesinde susuzluk kaynaklı kuruluğun çözülmesine yardımcı olacak bir etkendir. Salatalık, ağız bölgesinde kötü koku gibi çeşitli problemlere de iyi gelebilir.
2.    Şekersiz Sakız
Kulağa oldukça ilginç geliyor olsa da şekersiz sakız, ağız kuruluğuna iyi gelir. Şekersiz sakız çiğnemek demek, ağız içinde daha çok tükürük üretilmesi anlamına gelebilir. Yeterli tükürük üretimi de ağız kuruluğu problemini sonlandıracaktır.
3.    Karpuz
Karpuz da büyük oranda su içeren meyvelerden biridir. Büyük oranda su içermesi, ağız içindeki su dengesinin korunmasına yardımcı olur. Ancak, ağız kuruluğunuz diyabet gibi sağlık problemlerinden dolayı meydana gelmişse karpuz, ağız kuruluğu problemini ve genel sağlık durumunuzu çok daha kötü bir hale sokabilir.
4.    Havuç
Kulağa ilginç gelse de havuç da sert yapısına rağmen hatırı sayılır ölçüde su içerir. Bu su içerme durumundan dolayı havuç tüketmek demek ağız kuruluğu probleminin büyük oranda çözülmesi anlamına gelir. Buna ek olarak havuç yemek demek çok fazla çiğne hareketi yapmak anlamına gelir. Çiğneme hareketleri, ağız içinde tükürük salgılanmasını tetikleyen hareketlerdir.
5.    Limon
Ekstrem sağlık problemleriniz yoksa ara sıra limon tüketmek, oldukça mantıklı bir hareket olabilir. Limon asidik yapısı sayesinde ağız sağlığını korur ve ağız kuruluğu gibi problemlerin çözülmesini sağlar. Buna ek olarak limon, ferahlamanızı ve ağzınızda güzel bir koku elde etmenizi de sağlar.

Ağız kuruluğunun nasıl geçeceği, sorunun altında yatan nedene göre değişkenlik gösterebilir. Özellikle de diyabet gibi ciddi sağlık problemlerinden dolayı meydana gelen ağız kuruluklarında uzman bir hekime danışmak, hayati açıdan önemlidir. Ağız kuruluğu probleminden kurtulabilmek için bazı öneriler şunlardır:
Ağız kuruluğuna iyi gelen yiyecekler başta olmak üzere faydalı yiyeceklerin kullanıldığı dengeli bir beslenme programı hazırlayın.
Her ihtimale karşın bir doktora danışın.

Stres, bilinenin aksine birçok sağlık probleminin altında yatan ana nedenlerden bir tanesidir. Stresten dolayı ağız kuruluğu gibi rahatsız edici sağlık problemleri meydana gelebilir. Stres, tükürük bezlerinin normal bir şekilde çalışmasını engelleyerek ağız kuruluğuna yol açabilir. Stresten dolayı meydana gelen ağız kuruluğu probleminde psikolog ya da psikiyatri uzmanından yardım almak gerekebilir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı