Ahilik, Türkiye’yi şaha kaldırır

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Ahilik Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus’u ziyaret etti. Ziyarette ahiliğin önemine dikkat çekilirken, Çelikus, ahilik teşkilatının Türkiye’yi şaha kaldıracağının altını çizdi.

GÜNDEM 28.09.2024, 07:10
Ahilik, Türkiye’yi şaha kaldırır
Ahilik Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus’u ziyaret eden Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ve beraberindeki heyet, ahilik teşkilatının önemine dikkat çekerek uygulamanın devam ettirilmesi için çağrıda bulundu.

Esnafın Türkiye ekonomisindeki yerine dikkat çeken Arıkan, ESDER’in mücadelesini de vurgulayarak, “Ülke ekonomisinin can damarı olan esnaf ve sanatkârlarımızın güçlenmesi için mücadele veren Esnaf ve Sanatkârlar Derneği'ni (ESDER), Genel Başkan Yardımcılarımız Musa Öztürk ve Adnan Simit ile birlikte ziyaret ettik. Ziyaret ile birlikte esnafımızın Ahilik Haftası’nı kutladık” dedi. Ziyarette, ahilik teşkilatının önemine dikkat çekilirken, esnafın sorunlarına karşı bu teşkilatın tekrar güncellenerek faaliyete geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Ahilik teşkilatının tekrar günün koşullarına göre uyarlanarak yeniden faaliyete geçirilmesini öneren ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ahilik teşkilatının temelinin sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım olduğunu kaydederek, “Ahilik teşkilatı günümüze uyarlandığında, sevgi ve kardeşliğin en güzel şekilde bu topraklarda yeşerdiğini ve yaşatıldığını göreceğiz. Yine üretimin yerli ve milli olarak üreten bir ekonomiye döndüğünde zenginleşen bir ülke göreceğiz. Paylaşımın da adil bir şekilde gerçekleştiğinde geleceğe umutla bakan mutlu bir toplum inşa edeceğiz. Bunun için devletin, hükümetin ve milletin elbirliği ile ahilik sistemine sahip çıkarak şahlanan bir Türkiye’yi birlikte inşa edebiliriz” dedi.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde sosyal adalet, barış ve ilerlemenin teminatı olan ahilik sisteminin yeniden yaşama geçirilmesi gerektiğini kaydeden Çelikus, "Bu zor değil. Ahilik teşkilatını atalarımız yüzyıllardır uyguladılar. Uygulaması ve güzel sonuçları olan bu teşkilatın günümüzde hayata geçirilmemesi için hiçbir sebep yok. Yeter ki samimiyetimizi, aklımızı ve ruhumuzu ortaya koyalım. Ahilik geleneğinin tam anlamıyla yaşatıldığı dönemlerde Türk milleti idari, askeri ve ekonomik alanda dünyanın en güçlü devleti haline gelmiştir" dedi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı