AK Parti'nin vitrini değişiyor, kabinede sürpriz var

AK Parti içinde değişim için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel başkan yardımcıları ile bakanlıklarda değişime gidileceğini söyledi. Konuyu aylar öncesinden gündeme taşıyan Milli Gazete, değişim ile ilgili detaylara ulaştı. Buna göre, parti genel başkanlıklarında büyük oranda değişime gidilecek. Öte yandan kabinede ise sürpriz değişimlere gidilmesi bekleniyor.

SİYASET 13.10.2024, 04:40
8
AK Parti'nin vitrini değişiyor, kabinede sürpriz var
Milli Gazete’nin aylar öncesinden gündeme getirdiği AK Parti’deki büyük değişim kulisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat doğrulandı. Arnavutluk-Sırbistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, parti içinde bir değişimin olacağını söyledi.

Erdoğan, “İdari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel başkan yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” dedi.

AK Parti’de, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy kaybı sonrası parti içinde değişim sinyalleri güçlenmeye başladı. İlk aşamada il ve ilçe başkanlıklarında değişim yaşanırken şimdi gözler parti genel başkan yardımcılarına ve kabineye çevrildi. Milli Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre, değişimin bu yılın sonlarına doğru yapılması planlanıyor.

Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya gibi isimler ve diğer başkanlıklarda da değişime gidilmesi bekleniyor.

Genel merkezde yaşanacak değişim ile eş zamanlı olarak bakanlık koltuklarında da değişim bekleniyor. Ulaşılan bilgilere göre; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun değişim listesinde yer alacağı belirtilirken sürpriz isimlerde de değişim bekleniyor. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in ise bu değişim sürecinde affını isteyeceği de kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı