Akyaka bölgesindeki en iyi 8 yemek yeri

Akyaka tatiline gitmeden önce en çok araştırılan konu başlığı elbette yemek yenecek yerler oluyor. Bu yazımızda sizlere, Akyaka’da bulunan en iyi yemek yerlerinden bahsedeceğiz.

AİLE 28.06.2024, 03:35
Akyaka bölgesindeki en iyi 8 yemek yeri
Muğla’ya bağlı bulunan Akyaka, Ula ilçe sınırlarında yer alıyor. Her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Akyaka özellikle kamp tutkunlarının uğrak noktalarından biri olarak ün yapmıştır. Oldukça geniş bir kamp alanına sahip olan belde aynı zamanda ziyaretçilerinin birçok farklı aktivite ile keyifli vakit geçirmesine de imkan sunuyor. Akyaka tatilinizde yemek yemek için tercih edebileceğiniz ve Akyaka bölgesinin en iyi yemek yerleri arasında bulunan işletmeleri sizler için kaleme aldık!

Akyaka’nın öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan Azmak Nehri’nin üzerine kurulu olan Vira Vira, deniz mahsulleri konusunda oldukça iddialıdır. Özellikle ahtapot yemeği bu işletmenin en gözde menüsünü oluşturuyor. Vira Vira’da yemeğinizi yerken bir yandan da ayaklarınızı Azmak Nehri’nin serin sularına sokabilirsiniz. Mekanda yer alan masalar, Azmak Nehri’nin üzerine kurulu bulunuyor. Ahtapotu ile meşhur olan Vira Vira’da aynı zamanda kalamar dolma, kabak çiçeği dolması, maydanoz salata, yoğurtlu semizotu, karides güveç ve taze balık çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Mercan tatlısı ise bu işletmenin en meşhur lezzetlerinden biri olarak nam salmıştır.

Sürekli olarak deniz ürünleri tüketmek istemeyenlerin favori adreslerinden biri olan Mum’s Cook; yeşil mercimek salatası, mercimek köftesi, ev yapımı mantı, zeytinyağı enginar, sarımsaklı yoğurt, mücver ve tepsi kebabı gibi oldukça lezzetli ve geniş bir menüsü ile hizmet vermektedir. Öğle ve akşam yemekleri için sıklıkla tercih edilen bu işletme aynı zamanda sabah kahvaltıları için de hizmet vermektedir.

Akyaka’nın en güzel pizzalarını tadabileceğiniz bu mekanda ister dilim pizza isterseniz de bütün pizza alarak karnınızı doyurabilirsiniz. Herkesin damak tadına uygun pizzaları hazırlayan Pizza Fellas’ta mutlaka denenmesi gereken pizza çeşitleri arasında patlıcanlı pizza, karışık pizza, sucuklu pizza ve sebzeli pizza yer alıyor. Lezzetli pizza dilimlerinizi tüketirken aynı zamanda ev yapımı, buz gibi soğuk bir limonata içmeyi de ihmal etmeyin.

Akyaka’nın en meşhur tostçusu olan Akçapınar Tostçusu, yarım ekmek arası servis edilen karışık tostun içerisinde kendi yaptıkları sucuk, kaşar ve yetiştirdikleri domatesleri ekliyor. Hem porsiyonu hem de malzemesi ile yiyenleri tam anlamı ile tatmin eden tostlar, taze doğranmış domates ve yeşil biberler ile servis ediliyor.

Bu mekanda lezzetli yemekler yiyebileceğiniz gibi aynı zamanda konaklayabilir, bar bölümünde oturarak içeceklerinizi yudumlayabilir, canlı müzik ve DJ performanslarını izleyerek keyifli bir gece geçirebilirsiniz. Genel olarak kiteboard tutkunlarının vakit geçirdiği bu işletmede oldukça lezzetli hamburgerlerin tadına bakabilirsiniz. Aynı zamanda Akyaka’da kahve içmek istediğinizde de yine bu mekanı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Ev yemeği tercih edenler tarafından sıklıkla ziyaret edilen Ayşe Ana’nın Yeri, kahvaltıdan sulu yemeklere, zeytinyağlılardan mantıya kadar günün her saatinde tüketilebilecek menülere sahiptir. Özellikle odun ateşinde pişirilen gözlemeler ise öğle yemekleri için sıklıkla tercih ediliyor.

Azmak Nehri’nin kenarında yer alan Olta, sıcak bir aile atmosferine sahip olmasının yanı sıra lezzeti ve taze balık çeşitleri ile de ön plana çıkmaktadır. Birbirinden güzel deniz mahsullerini hazırlayan işletme, bulunduğu lokasyonu ile de insana huzur vermektedir.

Azmak Nehri’nin kenarında bulunan bir diğer işletme ise Kordon’dur. Bu işletmede de yine her türlü deniz ürününü rahatlıkla bulabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sabahın erken saatlerinde Kordon’a giderseniz oldukça lezzetli bir serpme kahvaltının da tadını çıkartabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı