Akyaka tatilinizde mutlaka yapmanız gereken 10 öneri

Muğla’da yer alan Akyaka, yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. ‘tatilde sadece yüzemem, başka aktiviteler de lazım’ diyenler için bu yazımız tam bir rehber niteliği taşıyor!

AİLE 28.06.2024, 03:35
Akyaka tatilinizde mutlaka yapmanız gereken 10 öneri
Muğla’nın ula ilçesine bağlı olan akyaka, sadece yerli turistlerin değil aynı zamanda yabancı turistlerin de en uğrak noktalarından biri olarak kaşımıza çıkıyor. Gerek doğası gerekse denizi ile dikkatleri üzerine çeken akyaka, kamp tutkunları tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.
Yaz tatilini sadece kumsalda uzanarak ve denize girerek geçirmek istemeyenler için akyaka’da yapılması gereken başlıca aktiviteleri bu yazımızda kaleme aldık!

Akyaka tatillerinde mutlaka yapılması gereken aktivitelerin başında elbette Azmak Nehri’nin serin sularında yüzmek yer alıyor. Yazın en sıcak ve kavurucu günlerinde kendinizi serin sulara bırakın ve doğanın tadını çıkartın! Azmak Nehri’nin suyu ilk başta oldukça soğuk gelecektir ancak kısa süre içerisinde bu soğuğa alışacak ve serinlemenin tadını çıkartacaksınız.

Akyaka tatilinde Azmak Nehri’nde serinledikten sonra burada yer alan tur teknelerine kaydınızı yaptırarak nehri baştan sona gezebilirsiniz. Azmak Nehri’ni gezerken kazlar ile samimiyet kurabilir aynı zamanda nehir kenarında yer alan işletmelerde oturan insanlar ile selamlaşabilirsiniz.

Akyaka tatilinin en keyif verici yanlarından biri, Akyaka Plajı’nda gün batımını izlemek olacaktır. Gün batımında oluşan manzara sizlere, eski zamanlarda oldukça popüler olan kartpostalları hatırlatacak. İster eşiniz ya da sevgilinizle isterseniz de tek başınıza bu eşsiz manzaranın tadını çıkartmadan Akyaka tatilinizi sonlandırmayın.

Akyaka tatilinde tek bir noktadan denize girmek yerine, farklı lokasyonları keşfedebilir ve yeni yerler görerek serinlemenin tadını çıkartabilirsiniz. Akyaka’da toplamda on dört adet denize girilebilecek alan bulunuyor. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

Akçay Köyü’ne bağlı olan Aşıklar Yolu, Akyaka’ya oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Aşıklar Yolu’nun sağ ve sol kısmı boydan boya ağaçlar ile kaplıdır. Bu yolda yürürken bedeninizin ve zihninizin rahatladığını, bu yolun size ayrı bir dinginlik kattığını hissedeceksiniz.

Kite Surf ya da uçurtma sörfü olarak da bilinen bu spor, Akyaka tatilinizde mutlaka denemeniz gereken aktiviteler arasında yer alıyor. Oldukça keyif verici bir spor olan kite surf için Akyaka’da bulunan kurslardan eğitim alabilirsiniz. Bu konuda bir eğitime sahipseniz ve sadece ekipman kiralayarak bu keyifli aktiviteyi hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Akyaka’nın en çok ziyaret edilen doğal alanlarından biri olan Kadın Azmağı Deresi, su samurlarına, kazlara, ördeklere ve çeşitlere balık türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu dere, birinci derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Yaz aylarında kano gezilerine katılabilir ve tatiliniz için unutulmaz bir güne imza atabilirsiniz.

Türkiye’den ve dünyanın farklı birçok yerinden kamp tutkunlarının buluşma noktası olan Akyaka Orman Kampı, uzun süreli konaklamalara imkan sunduğu gibi günübirlik gezilerin yapılmasına da imkan sunuyor. Denize sıfır konumda bulunan bu kamp alanı, üç yüz çadır kapasitesine sahiptir. Aynı zamanda bu alanda yöresel ürünlerle kahvaltı hazırlayan işletmeler de yer alıyor.

Birinci Dünya Savaşı sırasında bölgeye demir atan İngiliz gemilerinden dolayı bu alana İngiliz Limanı denilmektedir. Lokasyonun bilinen diğer bir adı ise Değirmenbükü Koyu’dur. Gökova Körfezi’nin en büyük ve en güzel koyu olarak kabul edilen İngiliz Limanı’nı Akyaka tatilinizde mutlaka keşfetmelisiniz.

Akyaka’nın su sporları merkezi olarak kabul edilen Akçapınar Köyü, tertemiz plajları ve merkeze yedi kilometrelik mesafesi ile sıklıkla tercih edilmektedir. Sessiz ve huzurlu bir gün geçirmek için siz de Akçapınar Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı