Son Dakika

ATM'lerin neden sık sık bozulduğunu ortaya çıktı! Banka genel müdüründen kritik açıklama

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, katıldığı canlı yayın programında Türkiye'deki bankacılık sektöründe yaşanan nakit işlemleriyle alakalı kritik değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ 23.10.2024, 11:10
ATM'lerin neden sık sık bozulduğunu ortaya çıktı! Banka genel müdüründen kritik açıklama
Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle 200 TL'lik banknotun yetersiz kaldığını vurguladı Mert, daha büyük banknotların çıkması gerektiğini aktardı. 

Mert, özellikle ATM'lerin büyük nakit işlemlerinde zorlandığını ve bu durumun cihazların performansını olumsuz etkilediğini ifade etti. “ATM cihazları para saymaktan bozulmaya başladı. Bazı banknotları da yerleştiremiyoruz” diyen Mert, şubelerdeki operasyonel yükün arttığını kaydetti.
Emlak satışlarındaki hesaplama 1 günü buluyor.  Mert, “Bütün gün para sayılıyor” ifadesini kullandı. Bu süreçte birden fazla cihazın kullanıldığını ve bunun ciddi bir operasyonel yük oluşturduğunu dile getirdi.
Mert, yasal düzenlemelerin zaman aldığını ve büyük banknot ihtiyacının kısa vadede çözülmesi gereken bir sorun olduğunu vurguladı. Müşterileri ATM'lere yönlendirdiklerini ancak bunun da yeni sorunlar doğurduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: Kamu Son Haber

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı