Avrupa Birliği vize ret oranları rekor seviyede! Türklere kapılar kapanıyor

Avrupa Birliği tarafından yayınlanan resmi verilerine göre, 2023 yılında 200 bin Türk vatandaşının vize başvurusu reddedildi. Yayınlanan verilere göre, İran’dan sonra en yüksek vize ret oranına sahip ülke Türkiye oldu.

AİLE 24.06.2024, 08:55
1
Avrupa Birliği vize ret oranları rekor seviyede! Türklere kapılar kapanıyor
Avrupa Birliği (AB), tarafından yayınlanan veriler kapsamında Türk vatandaşlarının vize başvurularını reddetme oranı zirveyi gördü. 2024 Yılı kapsamında bu oranın daha çok artması bekleniyor. AB, Türk vatandaşları için vize şartlarını sertleştiriyor. 

AB Komisyonu'nun resmi verilerine göre, Türkiye, vize başvurularının reddedilme oranında İran'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. 2023'te yapılan 1 milyon 55 bin 885 vize başvurusundan yaklaşık yüzde 16'sı reddedildi. Bu durum, Türkiye'nin AB ile olan Ortaklık Anlaşmaları'na rağmen vize konusunda zorluklar yaşadığını gösteriyor.

Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinde vize randevuları 7 aya kadar uzayabiliyor. Randevu sonrası işlemler de birkaç ay sürebildiğinden, vize başvurularının sonuçlanması bir yılı bulabiliyor.  Türkiye genelinde bu durum sorunlara neden oluyor. Başta iş dünyası olmak üzere birçok insan yaşanan vize mağduriyetlerinden şikayet ediyor. 

Vize ret oranlarının artmasında birçok faktör etkili oluyor. Koronavirüs pandemisi sonrası yaşanan yoğunluk, ekonomik kriz, Avrupa'ya kaçak girişler ve vizelerin daha sıkı incelenmesi bu faktörler arasında sayılabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı