Son Dakika

“Bedelli askerlik ücreti tek seferlik bin Euro’ya düşürülmeli”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kaya, gurbetçilerin yaşadığı sorunlara yönelik açıklamalarda bulundu. Kaya, çifte vatandaşlık ile ilgili yaşanan sorunlara ilişkin adım atılması için çağrıda bulundu.

GÜNDEM 06.07.2024, 04:35
“Bedelli askerlik ücreti tek seferlik bin Euro’ya düşürülmeli”
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, gurbetçilerin çifte vatandaşlık haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, gurbetçi vatandaşların bedelli askerlik ücretlerine yönelik tek seferlik bir düzenleme önerisinde bulunarak, “6 bin Euro olan bedeli tek seferlik olarak bin Euro’ya düşürelim. Çifte vatandaşlık hakkı kazanan vatandaşlar, iki ülkeye de fayda sağlayacaktır” dedi.

Almanya’daki çifte vatandaşlık ile ilgili yaşanan sorunlara değinen Kaya, çifte vatandaşlık için yapılan başvurulara ilişkin altyapı konusunda çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, “Çifte vatandaşlık konusu hem Türkiye açısından önemli kazanımları beraberinde getirecek hem de vatandaşlarımız için çok farklı avantajı olacak. Daha önce konsolosluğun bu konuda vatandaşların cevaplarına daha hızlı cevap verebileceği altyapının sağlanması gerekli” dedi.

Gerekli adımların atılması ile Türk vatandaşlarının tekrar Türk vatandaşlık hakkını kazanmasının önemli olduğunu ifade eden Kaya, gurbetçi vatandaşların bazı sebepler nedeniyle Türk vatandaşlığından vazgeçtiğini belirterek, “Türk vatandaşlığını tekrar kazanan vatandaşlarımız askerlik konusu ile tekrar karşılaşacaklar. Şu anda orada bulunan yeni nesil gençler 6 bin Euro’yu bulan bedelli askerlik ücretini uygun bulmuyorlar. Bizim teklifimiz şudur; burada biz 6 bin Euro olan bedeli tek seferlik olarak bin Euro’ya düşürelim. Çifte vatandaşlık hakkı getirilirse vatandaşlarımız Türkiye’de oy kullanma ve siyasete girme kazanımı elde edecekler. Bu bin Euro ile birlikte onlar hizmetlerini yerine getirecek. Bununla beraber Türkiye, milyarlarca liralık kazanım elde edecek” ifadelerini kullandı.

Yapılacak düzenleme ile iki ülke arasında kültür köprüsü kurulacağını ifade eden Kaya, bu düzenlemenin hem Almanya hem de Türkiye için fayda sağlayacağını kaydederek, “Türkiye ile Almanya’nın birçok konuda ortak çalışmaları var. Yurtdışı Akraba Topluluklar Bakanlığı kurulmalı ve Türk vatandaşlarının haklarının korunması gerekmekte” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı