Belgrad’da gezilmesi gereken 9 yer

Beyaz şehir olarak bilinen Belgrad, turistik açıdan unutulmaz bir deneyim yaşamanız için oldukça iyi bir alternatiftir. Bu yazımızda sizlere Belgrad’da gezilmesi gereken yerleri aktaracağız.

GÜNDEM 28.06.2024, 11:55
Belgrad’da gezilmesi gereken 9 yer
Balkan ülkeleri denildiğinde akla ilk kelen Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad, turizm açısından oldukça önemlidir. Dünyanın farklı ülkelerinden ziyaretçileri ağırlayan kent, Sava ve Tuna nehirlerinin buluştuğu eşsiz bir konumda yer alıyor. Belgrad, tarihinin derin izlerini taşıyan ve aynı zamanda modern yaşam merkezi ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.
Belgrad ziyaretlerinizde mutlaka görmeniz gereken başlıca lokasyonları bu yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.
1884 yılında kurulan ve Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan müze; Yugoslav, Sırp, Osmanlı ve Balkan sanatçılarının eserlerinden oluşan büyük bir koleksiyona sahiptir. Koleksiyonun büyük bir zenginliğe sahip olması, bu müzenin çekiciliğini arttırmaktadır. Beş bin altı yüzden fazla resim, sekiz bin dört yüzden fazla çizim ile toplamda dört yüz binden fazla eser bu müzede yer alıyor.
Belgrad Kalesi olarak bilinen bu yapı, ziyaretçilerine sıra dışı bir deneyim sunuyor. Burada, kaleler ile müzeler, modern kafe ve gece hayatı ile bir araya geliyor. Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği tepede bulunan park ve içerisinde bulunan tarihi kalıntılar, doğal güzellikler ile eşsiz bir ambiyans sunuyor. Belgrad Kalesi, yılın her mevsiminde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Park ve kale alanında bisiklet turları, yürüyüşler yapılabildiği gibi kalenin içerisi de ziyaret edilebiliyor.
Sırp Ortodoks Kilisesi’nin kurucularından biri olan Aziz Sava adına yapılan katedral, günümüzde Belgrad’da mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında yerini alıyor. Dünyanın en büyük Ortodoks Kilisesi olma özelliğine sahip olan bu yapı, şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir. Her yıl çok sayıda turist, sadece bu yapıyı görebilmek için Belgrad’ı ziyaret etmektedir.
Sabah on ile akşam on saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan müze; floresan lambayı, neon ışığı ve mikrodalga fırın gibi pek çok farklı yenliğin mucidi olan Nikola Tesla’nın dünyaya geldiği evdir. Dünyanın en önemli bilim insanlarından biri olan Nikola Tesla için düzenlenen bu müze oldukça geniş ve çeşitli bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır.
Sırp asıllı Janko Sibinjanin adına inşa edilen ve Türklere karşı savaşan Sırp askerlerinin gözetlenmesi için yapılan Gardos Kulesi, şehrin sembol yapıları arasında yer alıyor. 1896 yılında inşa edildiği düşünülen kulenin tepesine çıkıldığında tüm şehri rahatlıkla görebilirsiniz.
Metrelerce uzunluğa sahip olan Knez Mihailova Caddesi’nde çeşitli alışveriş merkezleri, mağazalar, restoranlar yer alır. Bu nedenle de Belgrad’ın en önemli caddelerinden biri olarak kabul edilir. Aynı zamanda sokak sanatçıları, kitapevleri ve sokak lezzetleri de bu caddede fazlası ile yer alır.
Belgrad’ın bohem köşesi olarak bilinen Skadarlija, merkezi bir konumda yer alması nedeni ile turistler için cazibe yeri olarak tanımlanabilir. Geçmiş yıllarda şehrin ünlü simalarının toplanma yeri olarak da bilinen bu bölge, günümüzde turizm açısında da büyük bir öneme sahiptir.
Belgrad sakinleri için önemli bir yere sahip olan Cumhuriyet Meydanı, genellikle insanların buluşma noktası olarak biliniyor. Aynı zamanda keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak çok sayıda olanakta yine Cumhuriyet Meydanı’nda yer alıyor.
Ada Ciganlija, yapay bir yarımadadır. Geçmiş yıllarda Belgradlılar tarafından sayfiye yeri olarak kullanılan bu alan, zaman içerisinde kıyıya bağlanmış ve böylelikle yarımada görünümüne kavuşmuştur. Günümüzde ise bu alan Sava Gölü olarak biliniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı