Son Dakika

Beyazıt’tan Gazze’ye binlerce selam

Aksa Tufanı harekâtının sene-i devriyesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi öncülüğünde İstanbul’da yürüyüş ve miting düzenlendi.

GÜNDEM 08.10.2024, 04:35
Beyazıt’tan Gazze’ye binlerce selam
Yürüyüş Fatih Camii’nden başlayıp Beyazıt Meydanı’nda son buldu. Beyazıt Meydanı’nda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Allah’a hamdolsun El-Kassam’ın yiğitleri, Filistin’in yiğitleri mücadele etmeye devam ediyorlar. Bu mücadeleyi İstanbul, Diyarbakır, Şam, Kahire, Mekke ve Medine düşmesin diye ortaya koyuyorlar. Bu mücadeleyi bütün Müslümanların izzeti, şerefi ve namusu için ortaya koyuyorlar” dedi.
7 Ekim 2023’te HAMAS’ın İsrail’e yönelik başlattığı Aksa Tufanı harekâtı birinci senesini doldurdu. Senelerdir terörist İsrail’in Filistin ve Gazze’de yaptığı zulmü dile getiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Aksa Tufanı harekâtı başlatıldığı günden bugüne de ülkemizde gerek toplumsal gerek bireysel farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Son olarak Aksa Tufanı harekâtının sene-i devriyesinde AGD’nin öncülüğünde birçok STK ve binlerce kişinin katılımı ile yürüyüş gerçekleştirdi. Yapılan eylem İstanbul Fatih Camii’nden başlayan yürüyüşle Beyazıt Meydanı’nda son buldu. AGD Genel Başkanı Salih Turhan yürüyüşün ardından Beyazıt Meydanı’nda katılımcılara seslendi.

İslam âleminin yanında olduklarını ve hakkı haykırmak için toplandıklarını ifade eden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Bugün Beyazıt Meydanı’nda Müslümanların, Kur’an’ın ve sünnetin, Mescid-i Aksa’nın, Gazze’nin, Beyrut’un yanında olduğumuzu göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Kardeşlerim tam 1 yıl oldu. 7 Ekim 2023’ten bugüne kadar Aksa Tufanı harekâtında binlerce kardeşimizi şehit verdik. Gazze’de binaların yüzde 90’ı yıkılmış durumda. Allah’a hamdolsun El-Kassam’ın yiğitleri, Filistin’in yiğitleri mücadele etmeye devam ediyorlar. Bu mücadeleyi birilerinin, ‘Arapların mücadelesi, toprak mücadelesi, bir avuç insanın mücadelesi’ diyerek ifade ettiği için ortaya koymuyorlar. Bu mücadeleyi İstanbul, Diyarbakır, Şam, Kahire, Mekke ve Medine düşmesin diye ortaya koyuyorlar. Bu mücadeleyi bütün Müslümanların izzeti, şerefi ve namusu için ortaya koyuyorlar” şeklinde konuştu.

Turhan, “Bizler Filistin’in mücadelesini sadece 7 Ekim 2023’ten bu yana yapılan bir mücadele olarak değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın hem ülkesine hem dünyaya 50 yıldır ifade ettiği küfür ehlinin planı Arz-ı Mev’ud’u ortaya koymadan ve okumadan anlamamız mümkün değil. Ben küfür ehlini konuşmak istemiyorum. Onlar zaten zalim ve kendi inançlarını yapma gayreti içerisindeler. Bugün bizim küfür ehlini konuşmaktan ziyade meydanlarda her zaman ifade ettiğimiz gibi İslam ülkelerinin idarecileri konuşmamız gerekiyor. Bizler hem kendi ülkemizin idarecilerinden hem de İslam ülkesinin idarecilerinden bugün çok net bir şey talep ediyoruz. Mehmetçik Gazze’ye diyoruz, İslam ülkelerinin orduları Filistin’e Gazze’ye diyoruz. Biz bunları söyleyince sözüm ona bazı gazeteciler ve medya insanları neden hamaset yapıyorsunuz diyor. Bugün ABD’nin Johny’leri orada ve onlara caiz ise bizim Mehmetçiğimize de orası caizdir” diyerek Gazze’de en fazla söz hakkı sahibi olan ülkenin Türkiye olduğunu ve yıllarca bizim toprağımız olan Kudüs’ü korumanın bizim görevimiz olduğunu ifade etti.

Programda konuşan AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, “Aksa Tufanı harekâtının sene-i devriyesinde burada Gazzeli çocuklar için toplandık. O Gazzeli çocuklar ki zahiren baktığınız zaman iman mesuliyetleri bile belki yok akıl baliğ olmamış. Ancak o Gazzeli çocuklar ki tepeden tırnağa iman kesilmiş, o Gazzeli çocuklar ki hepimizin imanının tazelenmesine yeniden vesile olmuştur. Bugün burada yollarına kurban olduğumuz Gazzeli anneler için toplandık. O annelerimiz ki bir yandan yetiştirmiş olduğu evlatları cephede destan yazıyor diğer yandan atılan bombaların altında minik yavrularını yeniden cepheye hazırlıyorlar. Bugün burada Gazzeli babalarımız için toplandık. O babalar ki en değerlileri olan, en kıymetlileri olan evlatlarının cansız bedenleri havaya kaldırıp Mescid-i Aksa’ya feda olsun diyor. Bugün bu meydanda toplanan insanlar Filistin davasını ve Filistin direnişini asla reel politiğe feda etmeyeceğiz diyen insanlardır. Pes etmek yok, yılmak yok, yorgunluk yok sadece mücadeleye devam etmek var” ifadelerini kullandı. Eyleme destek veren Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik ve HAMAS Gençlik Sorumlusu, Gazze eski İçişleri Bakanı Fethi Hammad da katılımcılara hitap etti. AGD’nin yürüyüş ve mitingine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Fatih Yazıcı ve Saadet Partisi teşkilatları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve AGD mensupları da yoğun bir katılım gösterdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı