Biyolojik afet kapsamına alınarak acil eylem planı uygulanmalı

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun İl Başkanı Salih Şen, Terme İlçe Başkanı Serdar Körpe, Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Terme İlçe Tarım Müdürlüğü, Terme Ziraat Odası, Terme Organik Fındık Üreticileri Birliği ve Çarşamba Ziraat Odasını ziyaret etti.

GÜNDEM 27.09.2024, 04:35
Biyolojik afet kapsamına alınarak acil eylem planı uygulanmalı
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun İl Başkanı Salih Şen, Terme İlçe Başkanı Serdar Körpe, Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Terme İlçe Tarım Müdürlüğü, Terme Ziraat Odası, Terme Organik Fındık Üreticileri Birliği ve Çarşamba Ziraat Odasını ziyaret ederek, Kahverengi Kokarca İstilası hakkında bilgi aldı.

Yetkili kurumları, üreticileri ve tüccarları dinlediklerini belirten Karaman, kahverengi korkarca istilasına karşı yerel girişimlerin ve bireysel müdahalelerin yetersiz kaldığını gözlemlediklerini dile getirdi. Karaman, bu böcek istilasının biyolojik afet kapsamına alınarak devlet eliyle acil bir eylem planının uygulanması gerektiğini söyledi.

Üreticilerin ürünlerinin TMO tarafından alınması gerektiğinin altını çizen Karaman, “Ne olursa olsun TMO’nun çiftçimizin ürününe bir fiyat vermesi ve alım yapması gerekiyor. Üreticilerimizi bazı tüccarların insafına bırakmamak gerekiyor. En kötü fındıktan bile fındık yağı üretiliyor. Burada TMO alım yapmadığında özel sektörde 50-60 TL gibi ilginç fiyatlarla karşı karşıya kalıyoruz. O yüzden vatandaşımız fındığını yola döküyor” dedi.

Fındığın stratejik bir ürün olduğunu hatırlatan Karaman, Dünya’da fındık üretiminin yüzde 65-75’inin Türkiye’de yapıldığını kaydederek, “Elimizde öylesine büyük bir nimet var ki, bunun kıymetini bilemiyoruz. Bu kıymetli ürünün, üretimini yapan çiftçimizin sorunlarını görmezden gelemeyiz. Gerek ilaç desteği, gerek alım garantisi, gerek kredi borçlarının ertelenmesi, faizlerinin silinmesi gibi talepler dikkate alınmalıdır. Üreticimizin üretimini sürdürmesi ve bu üretimi arttırması için teşvik edici adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Eylül 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:26
Öğle 12:34
İkindi 15:54
Akşam 18:31
Yatsı 19:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı