“Biz üzerimize düşeni yapıyoruz sıra İslam ülkelerinin yöneticilerinde”

Lübnan’da yaşanan gerilimi takip etmek için ülkede bulunan Millî Gazete, HAMAS Lübnan Temsilcisi Ahmed Şehadeh ile bir araya geldi. Şehadeh, gazetemize, Gazze direnişi ile ilgili son gelişmeleri anlattı.

GÜNDEM 28.06.2024, 04:40
1
“Biz üzerimize düşeni yapıyoruz sıra İslam ülkelerinin yöneticilerinde”
Millî Gazete, HAMAS Lübnan Ofisi Temsilcisi Ahmed Şehadeh ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Gazze direnişindeki son gelişmelerin konuşulduğu röportajda HAMAS Temsilcisi Şehadeh, “Aksa Tufanı’nın Siyonizm’e büyük bir tokat attığını ve tüm planlarını yerle bir ettiğini” söyledi. Şehadeh, Gazze direnişi karşısında çaresiz kalan Siyonizm’in, Filistin neslini yok etmek için kadın ve çocukları hedef aldığını da kaydetti. İslam ülkelerinin yöneticilerine de seslenen Şehadeh, “Gazze üzerine düşeni yapıyor, sıra sizde” diye konuştu.

Aksa Tufanı ile ABD ve İsrail’in Ortadoğu için planladıkları tüm hesapların yerle bir edildiğini belirten Şehadeh, “Yüzyılın Anlaşması denilen, görünen aktörün ABD olduğu anlaşmalar ile İslam coğrafyası çepeçevre sarılmaya başlanmıştı. İslam ülkelerinin yöneticileri, ‘normalleşme’ adı altında Siyonizm’in hizmetine sokulmaya başlanmıştı. Kudüs, Gazze, Filistin unutturulmaya başlanmıştı. Tüm Filistinlileri yerlerinden ederek Filistin’i tamamen Siyonist işgale hazır hale getirmek amaçlanmıştı. ABD ve İsrail, bu planlarının işleyeceğinden çok emindi. Ancak 7 Ekim günü tüm planlar bozuldu. Aksa Tufanı ile İsrail’e, ABD’ye ve onların tüm işbirlikçilerine büyük bir tokat atıldı ve atılmaya da devam ediliyor” dedi.

Siyonizm’in Gazze’de “nesli yok etme” planını uyguladığını ifade eden Şehadeh, “Siyonist terör Gazze içinde ilerleyemiyor. Mücahitlerin direnişlerine karşı çaresiz durumdalar. Böyle olunca hava saldırıları ile sivil katliamlar gerçekleştiriyorlar. Bu katliamlarda da özellikle kadınların ve çocukların bulunduğu kamp alanları ve bölgeler seçiliyor. Çünkü Filistin neslinin devam etmemesini amaçlıyor” şeklinde konuştu.

İslam ülkelerine bir çağrıda da bulunan Şehadeh, şunları kaydetti: “Gazzeliler, Filistinliler üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Siyonizm’e karşı amansız bir mücadele veriyor ve vermeye de devam edecek. Sıra İslam ülkelerinin yöneticilerinde. Onlar da üzerlerine düşeni yapmalılar. Sadece kınamalarla değil, fiziki ve maddi anlamda da Gazze direnişine sahip çıkmalılar. Siyonizm’i kuşatma altına almalılardır.”

Millî Gazete, Lübnan’daki temasları kapsamında Ocak ayında Beyrut’ta İsrail’in suikastı sonucu şehit olan HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin Beyrut’un güneyinde bulunan Lübnan Filistin Şehitliği’ndeki kabrini de ziyaret etti. Aruri, 2 Ocak günü Beyrut’un Dahiye bölgesinde bulunan çalışma ofisine yönelik İsrail, insansız hava aracı ile saldırı düzenlemişti. O saldırıda Aruri ile birlikte 6 kişi daha şehit olmuştu.

1966 yılında Filistin’in Ramallah kentinde doğan Aruri, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına öncülük eden isimlerden biriydi. Hayatı boyunca Siyonizm’e karşı mücadele eden Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde esir tutulduktan sonra sınır dışı edildi ve mücadelesini Lübnan’dan sürdürmeye devam etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı