BM raportörleri, Lübnan ve Suriye'de çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasını kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, Lübnan ve Suriye'de çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının uluslararası hukukun "korkunç ihlali" olduğunu belirterek, bu eylemleri kınadı.

ASAYİŞ 19.09.2024, 20:45
BM raportörleri, Lübnan ve Suriye'de çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasını kınadı
BM raportörleri, Lübnan ve Suriye'de çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Bu saldırılar uluslararası hukukun korkunç bir ihlalidir." ifadesi kullanılan açıklamada, saldırılar kınandı.
Açıklamada, "Bu tür saldırılar, gerçeği ortaya çıkarmak ve cinayet suçundan hesap sorulmasını sağlamak için acil ve bağımsız bir soruşturma gerektiriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.
Saldırıların kurbanlarıyla dayanışma içerisinde olunduğu aktarılan açıklamada, patlayan çağrı cihazları ve radyoların çoğunlukla Hizbullah mensupları olduğu iddia edilen kişiler arasında dağıtıldığı kaydedildi.
Açıklamada, "Bu tür saldırılar, yaşam hakkını ihlal etmenin yanı sıra öldürme, sivillere saldırma ve ayrım gözetmeyen saldırılar başlatma gibi savaş suçları teşkil edebilir." ifadeleri kullanıldı.
Siviller arasında terör yaymak ve şiddet uygulamanın da bir savaş suçu olduğu uyarısının yapıldığı açıklamada, Lübnan'da artık günlük hayata bir korku ikliminin hakim olduğu vurgulandı.
Açıklamada, "Şiddetin tırmanması tüm bölgeyi istikrarsızlaştırıyor. BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu barışı ve adaleti yeniden sağlamak için harekete geçmeli." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:58
Güneş 06:18
Öğle 12:37
İkindi 16:04
Akşam 18:46
Yatsı 20:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı