'Bu korkunç' diyen eski bakan Hüseyin Çelik: "Türkiye bundan dolayı düzelmiyor"

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik konuk olduğu canlı yayında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'ye uygun olmadığını söyledi.

GÜNDEM 30.09.2024, 09:05
1
'Bu korkunç' diyen eski bakan Hüseyin Çelik:
Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu programa katılarak dikkat çeken tespitlerde bulundu. Çelik, "Üniversite harç parası kaldırdık. Dünyanın en yanlış işini yaptık" dedi.
Öte yandan Çelik "Bana göre şuan devlet çalışmaz hale geldi. Bu Türk Tipi Başkanlık Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize göre değil. Biz de militan yargımızı oluşturduk. Bu korkunç işte Türkiye bundan dolayı düzelmiyor." diye konuştu.
Çelik'in açıklamasından satır başları:

"Bana göre şuan devlet çalışmaz hale geldi. Bu Türk Tipi Başkanlık Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize göre değil. Seçimden önce hatırlayın 6'lı masa 'Parlamenter Sistem' demiyor muydu? Mansur Yavaş bir aykırı çıkış yaptı. Onun dışında Sayın Özgür Özel, Sayın Ekrem İmamoğlu parlamenter sistemden bahsediyor mu? Hayır. Onlar da şunu hayal ediyor; 'Biz geleceğiz iktidar olacağız, bundan biraz da bir faydalanalım'

Biz geldiğimizde şunu yapmalıydık. Öyle bir adalet sistemi kurmalıydık ki, herkes desin ki: 'Helal olsun kardeşim, Müslümanlık da budur, insanlık da budur, adalet de budur.' Hayır biz de militan yargımızı oluşturduk. Bu korkunç işte Türkiye bundan dolayı düzelmiyor.

Üniversite harç parası kaldırdık. Dünyanın en yanlış işini yaptık. Ben olsam üniversiteye harç parası koyarım. Vakti yerinde olandan alırım, olmayana kredi veririm, burs veririm 'Paranı öde' derim.

Üniversitelerimiz rezil durumda. 206 tane şu anda üniversite var. Biz her zaman niteliği niceliğe kurban eden anlayışa sahibiz. Sayı 206'ya çıktı ama öğretim üyesi kalitesi, araştırmaya ayırdığımız para, dünya bilimine olan katkımıza göre mukayese yaptığınız zaman maalesef çok iyi bir yerde değiliz."
Kaynak: internet haber merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Eylül 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:26
Öğle 12:34
İkindi 15:54
Akşam 18:31
Yatsı 19:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı