Bülent Kaya: "Müslüman kardeşlerimizin bahtına çile, hapishane ve ölüm düştü"

Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde haftalık olağan grup toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşma gerçekleştirilen Saadet Partisi Gurup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikasını eleştirdi. Kaya "Müslüman kardeşlerimizin bahtına çile, hapishane ölüm düştü" dedi.

SİYASET 03.07.2024, 10:45
2
Bülent Kaya:
Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisinde haftalık olağan grup toplantısını gerçekleştiriyor. 
Kürsüye çıkarak ilk konuşmayı yapan Saadet Partisi Gurup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, sözlerine Sivas Madımak'ta meydana gelen yangın nedeni ile hayatını kaybedenleri ve 1993'te Erzincan Başbağlar'da PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 vatandaşımızı anarak başladı. Kaya ardından milli takımı, Avusturya'ya karşı kazandığı zafer nedeni ile tebrik etti.
Ardından ekonomide yaşanan problemlere dikkat çeken Saadet Partisi Gurup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Kur korumalı Mevduat Fonu (KKM) nedeni ile 1 trilyon liraya yakın paranın fakirin cebinden, zenginin cebine aktarıldığını söyledi. 
Bülent Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidarın dış politikasını da eleştirdi. Erdoğan'ın Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin kızı Esma'ya yazdığı veda mektubunu gözyaşları içerisinde dinlediğini anımsatan Bülent Kaya, katliamı gerçekleştiren Irak Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile tokalaşmaktan  geri durmadığının alını çizdi. Kaya "Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin bahtına çile, hapishane ve ölüm düştü. Ama Reisimiz 'dün dündür, bugün bugündür' politikası ile yol yürümeye devam etti." dedi. 
İsrail'in en büyük diplomatik başarılarını 22 yıllık AKP iktidarında kazandığını söyleyen  Saadet Partisi Gurup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, İsrail'in zulmünü durdurmak için AKP'nin önemli bir adım atmadığını dile getirdi. İktidar yöneticilerinin kendilerine verilen mührün etkili yaptırımlar yaparak Filistin'de yaşanan zulmü durdurması gerektiğini vurgulayan Kaya, çok şey kaybedildiğini ancak Filistin için hala yapılabilecek şeyler olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı