Son Dakika

Çakallı'dan Türkiye'ye yayılan lezzet, bu menemen tarifi damaklarınızı çatlatacak

Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan menemeni, bir de Çakallılı ustaların tarifi ile deneyin. İşte Çakallı menemeninin yapımına dair ayrıntılar…

AİLE 30.06.2024, 05:50
Çakallı'dan Türkiye'ye yayılan lezzet, bu menemen tarifi damaklarınızı çatlatacak
Menemen, ülkemizde özellikle kahvaltı öğünlerinde en sık tüketilen yiyecekler arasında yer alır. Kahvaltıların yanı sıra günün her öğününde çay eşliğinde tüketilmeye müsait olan menemen, tartışmalara da sık sık konu olur.
Senelerdir devam eden ‘Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?’ tartışması, zaman zaman sosyal medya platformlarında ve birtakım yemek programlarında gündeme gelmektedir. Peki, gerçek menemen nasıl yapılır? Menemen yapımının püf noktaları nelerdir? İşte lezzeti ile damak çatlatan menemen tarifine ilişkin ayrıntılar…

Çakallı, Samsun ilimizin köylerinden biridir. Menemeni ile adını duyuran bu köy, birçok şefe de ilham vermektedir.
Esas menemenin Çakallı’da yapılan menemen olduğunu savunan pek çok kişi bulunur. Bu neden ile Çakallı menemeninin tarifi arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanır.
Çakallı menemeninin malzemeleri klasik menemen tarifinin malzemelerinden ayrılır. Ayrıca bu menemenin yapımında da bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekir.
Çakallı menemeni tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
1 tane yeşil biber, 5 tane domates, 3 tane yumurta sarısı, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam pul biber.

Çakallı menemeni tarifinin yapımına domatesleri yıkayarak başlayın. Bol su ile yıkadığınız domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince olacak şekilde doğrayıp bir kenara alın.
Biberleri incecik doğrayın. Ardından da tereyağını uygun bir tavaya alın. Yağ eridikten sonra biberleri iyice kavurun. Sonrasında ise domatesleri ekleyin. Domatesleri bir çatal yardımı ile ezin.
Domatesler sularını çektikten sonra 3 tane yumurta sarısını, karabiberi, tuzu, pul biberi ekleyin. Son olarak kaşar peynirini de ekledikten sonra peynir iyice eriyene kadar karıştırma işlemine devam edin. İşte bu kadar, Çakallı menemeniniz hazır. Afiyet olsun!

Püf noktalarını paylaşmış olduğumuz Çakallı menemeni tarifi, 2 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı