Çikolataya doyacaksınız, evde supangle yapmak bu tarif ile çok kolay

Kökeni Fransız mutfağına dayanan supangle, evde de kolay bir şekilde yapılabilen tatlılar arasında yer alır. Peki, supangle nasıl hazırlanır? İşte tam ölçülü supangle tarifine dair ayrıntılar…

GÜNDEM 04.07.2024, 18:55
 Çikolataya doyacaksınız, evde supangle yapmak bu tarif ile çok kolay
Fransız mutfağına ait olan pek çok tarif, ülkemiz restoranlarının menülerinde de yer almaktadır. Yanı sıra evlerde de yapılan Fransız tarifleri, birçok kişinin damak zevkine hitap etmektedir. Bu kapsamda ülkemizde en çok tercih edilen Fransız tatlılarından birinin de supangle olduğu bilinmektedir.
Fransız dilinde ‘İngiliz çorbası’ anlamına gelen supangle, kakao ve çikolata yoğunluklu bir tatlıdır. Soğuk tüketime uygun olan bu tatlı, yaz mevsiminde tercih edilebilir. Peki, evde supangle nasıl yapılır? İşte tarife dair merak edilenler…

Supangle tarifi için gereken malzemeler, şu şekilde sıralanabilir:
·         1 paket çiğ krema, 3 su bardağı süt, yarım su bardağı nişasta, 2 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı toz şeker, 40 gram sütlü çikolata, çeyrek su bardağı soğuk su, 40 gram bitter çikolata, 1 paket vanilya.

Supangle tarifinin yapım aşamaları son derece basittir. Mutfak ile hiçbir ilgisi olmayan, yapımdan çok tadım ile ilgilenen kişiler dahi hem kendileri hem de misafirleri için rahatlık ile supangle hazırlayabilir.
Supangle tarifinin yapımına soğuk su, vanilya ve çikolata hariç olmak üzere tüm malzemelerin uygun bir tencereye alarak başlayın. Ocağın altını yakın ve karışımı, kaynayana kadar karıştırın. Bu aşamada karıştırmaya hiç ara vermemeniz gerekir. Aksi takdirde nişasta topaklanacak ve hazırladığınız karışım sizi hayal kırıklığına uğratacaktır.
Karışım bir iki taşım kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereye vanilyayı, soğuk suyu ve çikolataları ekleyerek karıştırın. Çikolatalar tamamen eridikten ve karışım pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra supangleyi kaselere bölüştürün. Hazırladığınız supangleleri buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Malzeme listesini ve tüm yapım aşamalarını detaylı bir şekilde paylaşmış olduğumuz supangle tarifimizin hazırlık aşaması 10, pişirme aşaması 10 dakika kadar sürmektedir. Tarifimiz, 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı