“Çöküş aşamasına gelinir ise yöneticiler israfa yönelir”

Saadet Partisi, ilçe kongrelerini sürdürüyor. Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı aylık İl Divan Toplantısı ve Etimesgut İlçe Kongresi, Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, Saadet Partisi GİK üyeleri Hamdi Sürücü, İsrafil Bayrakçı, Fethi Öztürk de katıldı.

SİYASET 30.09.2024, 05:10
“Çöküş aşamasına gelinir ise yöneticiler israfa yönelir”
Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı aylık İl Divan Toplantısı ve Etimesgut İlçe Kongresi, Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programlara Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir ve teşkilat mensupları katıldı. Tekir, israfa dikkat çekerek, “Devlet çöküş dönemine girerse yönetim israfa yönelir” dedi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Adnan Simit ise Türkiye’nin geldiği duruma dikkat çekerek, “Ülke olarak pek iç açıcı bir durumda değiliz ama tek kurtuluş Millî Görüş hareketinden geçer” ifadelerini kullandı.

Ülkenin son yıllarda geldiği duruma ilişkin eleştirilerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, var olan sorunlara yönelik iktidarın da bir çözümün olmadığını kaydetti. Tekir, İbn-i Haldun tarafından ortaya konan benzetmeleri hatırlatarak, “İbn-i Haldun devletlerin, medeniyetlerin bir insana benzediğini söyler. Hükümetler de böyledir. Bu çerçeve içerisinde baktığımız zaman karşımızdaki tablo İbn-i Haldun’un bakışına göre şöyle gider. İlk aşama kuruluş aşaması, ikinci aşama da o toplumu yöneten kadro kendi iktidarını tekeline alma gibi bir davranış içine girer. Üçüncü aşama ise iktidarın iyice pekiştiği üçüncü dönemidir. Devleti yönetenler bu dönemde adeta rehavet içerisindedir. Kendilerinin iktidarının devamlı olacağına inanırlar ve bu dönemde ülkenin kaynaklarını kendi tekellerine alıp paylaşacaklardır. Bütün bunların hemen hepsi kendilerine fazla güvendiklerinden dolayı yönetici takımın israf alışkanlıklarının ortaya çıkmasını sağlar. Şu andaki dönemimizdir bu durumdur. Bu dönemde devlet çöküş dönemine giderse yönetim israfa yönelir. İbn-i Haldun, bu tespitleri 600 sene önce söyledi” dedi.

Devlet yönetiminin bozulmasına dikkat çeken Tekir, devlet adamlarına yol gösteren ilim adamlarının doğru yolu göstermemesi durumunda devlet adamlarının yanlış yolda devam edeceğini belirterek, “Güç iktidar mutlaka ama mutlaka dejenere olur, mutlak güç ise mutlaka dejenere olur. İçinde bulunduğumuz tablo bundan başka bir şey değildir. Ulema bozulunca, dini değerler, ahlaki kurallar da ortadan kalkar. Devlet adamları bozulunca ise devlet de bozulur. Kanunlar uygulanmamaya başlanırsa o devlette adaletin sağlanabilmesi mümkün değildir. Kendisi için kazanmaya başlayan devlet adamları ile şımarık zenginleri ortaya çıkarır. Zenginler şımarık haline geldiği zaman avam kesimi de ahlaksızlığa sevk eder. Avamın veya halkın ahlakının bozulması ise bütün kuralların ortadan kalkmasına, aynı zamanda ise vatanın elden gitmesine neden olur. Vatandaş, devlet adamlarının bozulmasından dolayı bozulur, devlet adamları ise her yaptığı şeyin hakkı olduğuna inanması ile bozulur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 22 yıldır kesintisiz bir iktidarla yönetildiğini ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Adnan Simit, her alanda kriz yaşandığını ifade ederek, “Ekonomisiyle, dış politikayla, hukuk alanında, her yerinden dökülen bir ülke haline geldik. Asgari ücretliler vatandaşlar açlığa mahkûm edilirken, emekliler ölüme mahkûm edilirken, bir avuç azınlık ise servetine servet katmaya devam ediyor. Göstermelik tasarruf tedbirleri aslında çıkmazın içinde olduklarını itiraf etmekten başka bir şey değildir. Tasarrufu itibardan etmedikleri kesin. Eğitimden, okullarımızın temizliğinden tasarruf ediyorlar. Ülke her anlamda çöküntü içerisinde. Vatandaşımız çarşıda, pazarda gezemez duruma düştü” diye konuştu.

Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çeken Simit, vatandaşların neredeyse tamamının Filistin’de yaşananlara karşı mazlumların yanında olduğunu fakat iktidarın farklı baktığını belirterek, “Aylardır süren soykırıma ağlayan, mazlumlara gönderen 85 milyon insanın aksine iktidar İsrail’in çıkarlarına göre hareket etmektedir. Biz Filistin davasını sadece destekleyen insanlar değiliz. O bombaları biz de hissediyoruz. 55 yıldır şahsiyetli dış politika dediğimiz budur. Yüzlerce yıldır mazlumlara destek veren devletimiz şimdi zalimlere destek veriyor” dedi.

Millî Görüş hareketinin kuruluşundan itibaren Türkiye’de yol gösterdiğini ifade eden Simit, 1969 yılından bugüne ilkeler ile çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, “Ülke olarak pek iç açıcı bir durumda değiliz ama tek kurtuluş Millî Görüş hareketinden geçer. Millî Görüş hareketi böyle bir geçmişe sahiptir. Bizler geleceğimizi inşa etmek mecburiyetindeyiz. Sadece kendimiz için değil, 85 milyon vatandaşımız için yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Divan toplantısında birim başkanları tarafından yapılan sunumlar kapsamında, Tanıtım Medya ve İletişim Başkanı Mustafa Başpehlivan, Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalara dikkat çekerken, Millî Gazete’ye ilişkin konuşarak, “Millî Gazete, Millî Görüş hareketimiz için önemlidir. miligazete.com.tr ve tv5.com.tr’ye tüm teşkilatımızın en azından günde bir kere girmesini istiyoruz. İlçeler özelinde Millî Gazete’yi tedarik ederek çalışmaların hızlanması önemli. Böylece daha fazla insana ulaşmasını da sağlayabiliriz” dedi.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı aylık divan toplantısının ardından gerçekleşen Saadet Partisi Etimesgut İlçe Başkanlığı 7’nci Olağan Kongresi’nde mevcut İlçe Başkanı Mahmut Cemal Kabak, başkanlığı Tamer Ekincioğlu’na devretti. Kabak’a yaptığı çalışmalar dolayısıyla Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Simit teşekkürlerini ileterek, yeni İlçe Başkanı Ekincioğlu’na yapacağı çalışmalarda başarı dileklerini iletti. Simit ayrıca önceki İlçe Başkanı Kabak’a çalışmalarından dolayı plaket takdiminde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Eylül 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:26
Öğle 12:34
İkindi 15:54
Akşam 18:31
Yatsı 19:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı