Son Dakika

Çöpe atmaktan vazgeçmeniz için onlarca sebep var! Püskülü bile faydalı…

Faydalı besinlerden biri olan mısırın püskülü de kendisi kadar fayda sağlıyor. Peki mısır püskülü faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte mısır püskülü faydaları ve kullanım alanları…

SAĞLIK 31.08.2024, 13:20
1
Çöpe atmaktan vazgeçmeniz için onlarca sebep var! Püskülü bile faydalı…
Lezzetli bir gıda olan mısır, birçok haliyle tüketilebiliyor. Haşlanarak da közlenerek de yenen mısır, kendisini koruyan koçanlar içerisinde uzun süre bozulmadan kalabiliyor. Bu koçanlarda bulunan püsküller de uzmanlara göre en az mısır kadar fayda sağlıyor. Son derece faydalı olan mısır püskülü, vücudu birçok açıdan olumlu manada destekliyor. Peki mısır püskülü faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte mısır püskülü faydaları ve kullanım alanları…

Faydalı olan mısır püskülü, sağlık açısından birçok yarar sağlıyor. Bu yararların başında ise mısır püskülünün idrar söktürücü bir etki oluşturması geliyor. Araştırmalara göre çay olarak tüketildiğinde son derece faydalı bir idrar söktürücü olan mısır püskülü, idrar sağlığını korumak konusunda vücuda yardımcı oluyor. Bu sayede böbrekleri de sağlıklı bir şekilde çalıştıran mısır püskülü, vücudun boşaltım sistemini olumlu anlamda destekliyor. Ayrıca mısır püskülünün vücutta biriken toksinleri temizlediğine ilişkin de bazı araştırmalar bulunuyor. Bu özelliği ise, mısır püskülünün iyi bir ödem attırıcı olduğunu gösteriyor.

Araştırmalar mısır püskülünün antienflamatuvar özellikleri olduğunu da kanıtlamış bulunuyor. Bu sayede vücuttaki iltihapları söküp alabilen mısır püskülü, iltihap azaltıcı özellikler gösteriyor oluşuyla vücutta halihazırda var olan iltihaplanmaların daha hızla iyileşmesini destekleyen besinler arasında yer alıyor. Araştırmaların mısır püskülünü çay olarak tükettiğinizde vücuda antioksidan katkısında bulunduğunu da gösterdiği günümüzde biliniyor. Hücre hasarlarını bu şekilde onarmaya yardımcı olan mısır püskülü çayı düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiren bir destekleyici oluyor.

Düzenli ve dengeli tüketilmesi önerilen mısır püskülünden elde edilen çayın vücuda bir diğer katkısı da fazla sıvı ve tuzu vücuttan atması oluyor. Araştırmaların kanıtlamış olduğu bu özellik, mısır püskülünün kan basıncının düşmesine yardımcı olabileceğini göstermiş bulunuyor. Aynı zamanda kilo vermek isteyenlerin de mutlaka tüketmesi gereken mısır püskülü, kilo vermeyi olumlu anlamda destekliyor. Öte yandan uzmanlar, kilo vermek gibi kilo kontrolü için de mısır püskülünü sıklıkla öneriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 22 Ekim 2024
İmsak 05:26
Güneş 06:46
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:00
Yatsı 19:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı