Dikkat! AFAD'dan 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu yağış uyarısı geldi! İşte güncel hava tahmin raporu..

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan alınan bilgilere göre, 23 Eylül 2024 tarihinde ülkemizin genelinde etkili olması beklenen hava durumunu kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan raporda AFAD, 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu sağanak uyarısı verildiğini duyurdu. İşte yurt genelinde güncel hava tahmin raporu..

GÜNDEM 23.09.2024, 09:10
Dikkat! AFAD'dan 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu yağış uyarısı geldi! İşte güncel hava tahmin raporu..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde etkili olacak hava olaylarına ilişkin güncel raporunu yayımladı. Raporda, 23 Eylül 2024 tarihi itibarıyla beklenen yağış miktarları, sıcaklık değerlerindeki değişimler ve diğer meteorolojik parametreler yer alıyor. Peki, bugün havalar nasıl olacak? İşte ülke genelinde güncel hava tahmin raporu..

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon içinse sarı kodlu yağış uyarısı verildi.
Gece saatlerinden itibaren; Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak bekleniyor.
AFAD’ın yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
EDİRNE °C, 28°CParçalı bulutlu
İSTANBUL °C, 25°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KIRKLARELİ °C, 27°CParçalı ve çok bulutlu

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İZMİR °C, 29°CParçalı ve az bulutlu
MANİSA °C, 30°CParçalı ve az bulutlu
MUĞLA °C, 29°CParçalı ve az bulutlu

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA °C, 30°CParçalı ve çok bulutlu
ANTALYA °C, 30°CParçalı ve az bulutlu
HATAY °C, 28°CParçalı bulutlu

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara ve Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in kuzey kesimlerinin öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ESKİŞEHİR °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KONYA °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimleri ile Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin, Rize, Ordu ve Samsun çevreleri ile Trabzon'un doğu, Giresun'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

"Turuncu kod uyarısı yapılan illerin vali ve kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı