Son Dakika

Dışişleri Bakanlığı: Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Toplantısı Ortak Bildirisi

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun üçüncü toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

DÜNYA 18.10.2024, 22:30
1
Dışişleri Bakanlığı: Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Toplantısı Ortak Bildirisi
Dışişleri Bakanlığı, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun üçüncü toplantısına ilişkin, "Toplantının sonunda bir Ortak Bildiri kabul edilmiştir. Ortak Bildiride, bölgesel ekonomik iş birliğinin ülkeler arası güven tesisi ile refah ve istikrara olan katkılarına vurgu yapılmıştır. Ulaştırma, iletişim, ticaret, enerji, yatırım ve bağlantısallık alanlarındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirmek konusunda mutabık kalınmıştır. Bildiride ayrıca, bölgede barışın ve istikrarın diyalog yoluyla sağlanmasının önemi vurgulanmıştır" açıklamasını yaptı.  

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'da üçüncüsü yapılan Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Toplantısı'na ilişkin yazılı  açıklama yaptı.
Bakanlık açıklaması şöyle:
"3 artı 3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun üçüncü toplantısı, Sayın Bakanımızın ev sahipliğinde 18 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanları katılmıştır. Bu platformun başlıca amacı, bölgesel sahiplenme anlayışıyla, Güney Kafkasya’da karşılıklı yarar temelinde çok taraflı iş birliğinin geliştirilmesidir.
Toplantıda, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın tesisine ve bölgesel kalkınmaya ilişkin konular ele alınmıştır. Somut projeler yoluyla bölgesel iş birliğinin derinleştirilmesi üzerinde fikir alışverişinde bulunulmuştur. Söz konusu toplantının sonunda bir Ortak Bildiri kabul edilmiştir. Ortak Bildiride, bölgesel ekonomik iş birliğinin ülkeler arası güven tesisi ile refah ve istikrara olan katkılarına vurgu yapılmıştır. Ulaştırma, iletişim, ticaret, enerji, yatırım ve bağlantısallık alanlarındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirmek konusunda mutabık kalınmıştır. Bildiride ayrıca, bölgede barışın ve istikrarın diyalog yoluyla sağlanmasının önemi vurgulanmıştır.
Konuk Bakanlar, toplantı ertesinde Sayın Cumhurbaşkanımızca kabul edilmiştir.
Türkiye, Güney Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması ve iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla bölge ülkeleriyle çalışmaya devam edecektir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı