Son Dakika

Dışişleri Bakanlığından, işgalci İsrail’e sert tepki: İsrail’in yaptığı işgal girişimidir

Dışişleri Bakanlığından, işgalci İsrail’in Lübnan’a yaptığı işgal saldırısına sert tepki. İsrail’in karadan tanklarla Lübnan’a başlattığı saldırıyı işgal girişimi olarak niteleyen Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı hukuksuz bir işgal girişimidir" ifadeleri yer aldı.

DÜNYA 01.10.2024, 13:20
1
Dışişleri Bakanlığından, işgalci İsrail’e sert tepki: İsrail’in yaptığı işgal girişimidir
İşgalci İsrail’in gece Lübnan’a yaptığı işgal harekâtına Türkiye Dışişleri Bakanlığından sert tepki geldi. İsrail’in karadan tanklarla Lübnan’a başlattığı saldırıyı işgal girişimi olarak niteleyen Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir." İfadeleri yer aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şöyle devam etti: "İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir. Bu saldırının bir an önce sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir." Saldırının, sadece bölge ülkelerini değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını hedef aldığı belirtilen açıklamada, "Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir. Bu gelişmelerin İsrail'e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyeceği unutulmamalıdır" denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin, uluslararası hukukun gereğini yapması ve Lübnan'ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri alması gerektiği belirten açıklamada, İsrail tarafından işlenen her suçun, "uluslararası hukuka ve BM Şartı'na indirilen bir darbe" olduğu vurgulandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Ekim 2024
İmsak 05:08
Güneş 06:27
Öğle 12:33
İkindi 15:53
Akşam 18:30
Yatsı 19:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı