Son Dakika

En faydalı hali jel olarak kullanımı! Cildinizi bebekler gibi yapıyor…

Cilde son derece iyi gelen ayva çekirdeği jelini düzenli olarak kullanmak öneriliyor. Peki ayva çekirdeği jeli faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte ayva çekirdeği jelinin faydaları ve kullanım alanları…

SAĞLIK 01.09.2024, 14:20
En faydalı hali jel olarak kullanımı! Cildinizi bebekler gibi yapıyor…
Bir ayvanın çekirdekleri ile yarım bardak temiz su ya da gül suyu karıştırarak hazırlayabileceğini ayva çekirdeği jeli, vücut için birçok fayda sağlıyor. İçerisinde onlarca vitamin ve mineral bulunan ayva çekirdeğinden yapıldığı için son derece besleyici olan ayva çekirdeği jeli, vücudun ihtiyacı olan birçok şeyi sağlayabiliyor. Özellikle de cilt problemlerine karşı etkili olan ayva çekirdeği jelini düzenli kullanmak, pürüzsüz bir cildin de anahtarı oluyor. Ancak ayva çekirdeği jelini kullanmadan önce bu jelin faydalarını bilmek gerekiyor. Peki ayva çekirdeği jeli faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte ayva çekirdeği jelinin faydaları ve kullanım alanları…

Mineral ve vitamin zenginliğiyle cildi besleyen jellerden biri olan ayva çekirdeği jeli, içerisinde bol miktarda potasyum, kalsiyum gibi mineraller yer alıyor. Aynı zamanda A, B ve C vitaminlerini de içeren ayva çekirdeği jeli, cilt için gerekli olan birçok besin ögesini aynı anda içermesiyle cilde ihtiyacı olan besleyiciliği sağlıyor. Üstelik antioksidan açısından son derece zengin bir içeriğe sahip olan ayva çekirdeği jeli, cildi temizlediği gibi cildin zararlı maddelerden ayrılmasını da sağlıyor. Yeri gelmişken hemen belirtelim, ayva çekirdeği jelini düzenli olarak kullanmak cildin parlak ve temiz görünmesini de etkiliyor.

Sivilce ve izlerin azaltılması için de sıklıkla önerilen ayva çekirdeği jeli, anti-inflamatuar özelliklere sahip olan yardımcı ürünler arasında yer alıyor. Sahip olduğu bu özellikleri sayesinde sivilce ve akne izlerinin görünümünü azaltan ayva çekirdeği jeli, cildin pürüzsüz ve lekesiz kalması konusunda son derece etkili bir jel olarak uzmanlarca öneriliyor. Ayrıca kırışıklıkların azaltılması için de kullanımı önerilen ayva çekirdeği jeli düzenli kullanımında cildin elastikiyetini artırarak, genç görünüme katkı sağlayan yardımcı bir ürün oluyor.

Gelelim ayva çekirdeği jelinin bir başka faydasına… Çatlakların giderilmesi noktasında son derece iyi bir yardımcı olan ayva çekirdeği jeli, vücuttaki çatlakların görünümünü düzelttiği gibi yeni çatlak oluşumunu da önlüyor. Aynı zamanda cildi sıkılaştırma özelliği de bulunan ayva çekirdeği jeli, ciltteki sarkmaları gidermek için de öneriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 22 Ekim 2024
İmsak 05:26
Güneş 06:46
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:00
Yatsı 19:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı