Son Dakika

Enfeksiyona iyi gelen 6 yiyecek

İnsan vücudunun birçok bölümünde çeşitli nedenlerden dolayı enfeksiyona rastlanabilir. İşte enfeksiyona iyi gelen yiyecekler gibi ko

SAĞLIK 09.07.2024, 12:30
2
Enfeksiyona iyi gelen 6 yiyecek
Enfeksiyon durumlarında beslenme, oldukça önemli bir etkendir. Enfeksiyona iyi gelen yiyecekler başlıca şunlardır:

Omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan somon eti, bağışıklık sistemini destekler. Buna ek olarak omega-3 yağ asitleri, inflamasyona bağlı maddelerin üretimini baskılamaya çalışır. Bu yüzden çeşitli enfeksiyon durumlarında somon balığı tüketmek gerekir.

Anti inflamatuar olarak anılan roka, enfeksiyon konusunda oldukça yararlı bir ottur. Enfeksiyon karşıtı olan roka tüketimi sayesinde enfeksiyon durumları daha kolay şekilde kontrol altına alınabilir.

C vitamini deposu olarak anılan portakal, enfeksiyon konusunda oldukça önemli olan bağışıklık sistemini destekler. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi demek enfeksiyon da dahil olmak üzere vücuttaki problemlerin çözülmesinin daha kolay hale gelmesi anlamına gelir.

A vitamini başta olmak üzere oldukça faydalı maddeler içeren havuç, enfeksiyon konusunda da kurtarıcı bir sebzedir. Havuç, enfeksiyon durumları haricinde de düzenli olarak tüketilmesi gereken bir sebzedir.

Elma; A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, G, E, K ve PP vitaminleri içeren bir meyvedir. Elma sayesinde kişinin bağışıklık sistemi desteklenir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi demek enfeksiyon gibi problemlerin daha kolay ve daha hızlı şekilde tedavi edilmesi anlamına gelir.

Fındık, en sağlıklı kuruyemiş çeşitlerinden bir tanesidir. Ölçülü bir şekilde fındık tüketmek, enfeksiyonu meydana gelmeden önce bile kontrol altına almak anlamına gelebilir. Fındık tüketimi sayesinde genel sağlık durumunuz daha iyi hale gelir.

Enfeksiyon için gideceğiniz doktor, enfeksiyon durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Ancak, enfeksiyon kaptığınızı düşünüyorsanız acil servise ya da dahiliye bölümüne başvurabilirsiniz. Acil servis ya da dahiliye bölümünde çalışan hekimler, gerekli tahlilleri ve muayeneleri yaparak sizi başka bölümlere yönlendirebilir.
Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?
Enfeksiyon belirtileri başlıca şunlardır:

Enfeksiyon nedenleri başlıca şunlardır:

Enfeksiyon kapınca yapılması gereken şeyler, söz konusu olan enfeksiyon durumuna göre değişkenlik gösterir. Ancak, enfeksiyon konusunda başlıca öneriler şunlardır:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı