EPDK'dan acele kamulaştırma kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

4 Ekim 2024 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Türkiye'de farklı illerde yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. İşte ayrıntılar..

EKONOMİ 04.10.2024, 14:05
EPDK'dan acele kamulaştırma kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı!
32682 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararları ile Türkiye'nin enerji altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım atıldı. Birçok ilde hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.
Söz konusu karara göre, 154 kV Karacadağ OSB-Siverek Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden bazı taşınmazlarda mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinde ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırılacak.
Muğla Bodrum’da kurulacak olan Artura RES elektrik üretim tesisi için gerekli olan bazı taşınmazların, İzmir ve Manisa’da bulunan Uygar RES elektrik üretim tesisi için gerekli olan bazı taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı