Son Dakika

“Erbakan’ın bıraktığı projelere sahip çıkmalıyız”

Anadolu Gençlik Derneği’nin Arnavutköy’de bulunan eğitim merkezinde icra edilen programa konuşmacı olarak Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ile Malezya İslam Partisi (PAS) Genel Başkanı Abdulhadi Awang katılım sağladı.

GÜNDEM 24.09.2024, 04:35
1
“Erbakan’ın bıraktığı projelere sahip çıkmalıyız”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Uluslararası Gençlik Forumu’nun (IYFO) ortaklaşa düzenlediği “Aksa Tufanı ve Ümmetin Geleceği” adlı konferans yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 
AGD ve IYFO’nun ortaklaşa düzenlediği “Aksa Tufanı ve Ümmetin Geleceği” adlı konferans AGD’nin İstanbul Arnavutköy’de bulunan eğitim merkezinde gerçekleştirildi. Konferansın açılış ve selamlama konuşmasını IYFO Genel Başkanı Yılmaz Barçın yaparken programa konuşmacı olarak Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ile Malezya İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Awang katılım sağladı. Konferansta Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arslan Ateş, Genel İdare Kurulu üyeleri Abdullah Sevim, Abdulkadir Karaduman, Oktay Soran, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Yusuf Uzgur, Saadet Partisi İstanbul il başkan yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, HUDER İstanbul İl Başkanı Av. Mustafa Yaman, ESAM Genel Sekreteri Atik Ağdağ, AGD Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Demir, AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu’nun yanı sıra Milli Görüş kuruluşlarından çok sayıda teşkilat mensubu hazır bulundu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın yakın çalışma arkadaşlarından olan Abdulhadi Awang yaptığı konuşmada Erbakan Hoca’nın bıraktığı fikir ve projelerin günümüzde harekete geçirilmesinin tam zamanı olduğunu ifade ederek özellikle D-8 için daha fazla geç kalınmaması gerektiğini söyledi. Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan ise, “Bugünlerde Erbakan Hoca’mızın, ‘Müslüman Ülkeler Birleşmiş Milletler Teşkilatı’, ‘Müslüman Ülkeler Savunma İşbirliği Teşkilatı’, ‘Müslüman Ülkeler Ortak Pazarı’ ve ‘D-8 Vizyonunu’ çok daha iyi idrak ediyoruz” dedi.

Konferansta katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, “Yapılan bu toplantının başta bölgemiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına büyük hayırlar getireceğine inanıyorum. Kıymetli misafirler, bizim için 4000 yıllık bir mikrop olan Siyonizm ve onun son uzantısı İsrail, 1948’den beri bölgemizi kaosa sürüklemiştir. Arz-ı Mev’ud hikâyesi ile öfkesini diri tutan Siyonistler 7 Ekim’de başlayan savaşla, asla merhamet göstermeyeceklerini ve hedeflerinin tüm bölge olduğunu kanıtladılar. Tahrif edilmiş Tevrat’ta geçen, ‘Sizden büyük ve kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksınız. Ayak tabanınızın basacağı her yer sizin olacak’ cümlesi bu sınırların Orta Doğu ile kalmayacağını işaret etmektedir. Ve yine Tesniye bölümünde geçen, ‘Rab, kendisine has bir kavim olmak üzere seni seçti’ cümlesi Siyonist zulmü ile bütün insanlığın karşı karşıya olduğunun en açık delilidir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında D-8’in önemine değinen Arıkan, “Şimdi bizim bölgemiz tamamıyla İsrail tarafından savaşa çekilmeye çalışılıyor. Geçen hafta Lübnan’da yaşanan siber saldırı, sınır hattında devam eden İsrail-Hizbullah çatışmalarıyla gerginlik giderek tırmanıyor. Geçtiğimiz 21 Eylül esasen bu bağlamda çok önemli bir gündü. 2001 yılından bugüne 21 Eylül Birleşmiş Milletler kararıyla ‘Barış Günü’ olarak kutlanıyor. Hatta bugün barış çanı çalışıyormuş. Bir yıldır devam eden savaş ve soykırım göz önüne alındığında çan çalarak, ruh çağırarak barışı arayan bir kuruluşun dünyaya saadet getiremeyeceğini rahatça söyleyebilirim. Bugünlerde Erbakan Hoca’mızın, ‘Müslüman Ülkeler Birleşmiş Milletler Teşkilatı’, ‘Müslüman Ülkeler Savunma İşbirliği Teşkilatı’, ‘Müslüman Ülkeler Ortak Pazarı’ ve ‘D-8 Vizyonunu’ çok daha iyi idrak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Arıkan, “Aramızda Erbakan Hoca’mızın dostu Asya’dan ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulabileceğini bize göstermiş muhterem Abdulhadi Awang Beyefendi bulunuyor. Kendisi Erbakan Hoca’mız için, ‘O benim siyasi işlerde hocamdır’ demişti. Kendisi de bizim hocamızdır ve ‘Yeni Bir Dünya’ yolunda en büyük işleri birlikte başaracağımıza inanıyorum. Biz kendisini Malezya’nın kalkınmasının mimarı olarak biliriz. Adil Ekonomik Düzen’in nasıl gerçekleştirilebileceğini göstermesinden biliriz. Ve Erbakan Hoca’mızla beraber D-8’in ve İslam Birliği’nin gerçekleşmesi noktasında gayretinden biliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın yakın çalışma arkadaşlarından olan Malezya İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Awang konuşmasında, “Ahzap Suresi’nin 9 ve 12’nci ayetlerinde geçtiği üzere, ‘Ey iman edenler. Allah’ın size verdiği nimeti hatırlayın. Hani sizin üzerinize düşman ordusu gelmişti. Biz de o düşman ordusunun üzerine şiddetli bir fırtına ve göremeyeceğiniz bir ordu göndermiştik. Allah bütün yaptıklarınızı görmekteydi. Yukarınızdan ve sizden aşağıda bulunan bölgeden üzerinize gelmişlerdi; korkudan gözler kaymış, yürekler ağızlara gelmişti; bu esnada Allah hakkında olmadık zanlara kapılmakta idiniz. İşte o zaman müminler büyük bir imtihan geçirdiler ve adamakıllı sarsıldılar.’ Kıymetli misafirler, şunu özellikle belirtmem gerekiyor bu okuduğum ayet-i kerimeler Allah Resulünün yaşadığı zamanda gerçekleşen Hendek Savaşı zamanında inmiş nüzul sebebi de budur. Kur’an-ı Kerim’de anlatılan her mesele Allah ve Resulünün doğruluğunun bir göstergesidir ve insanlığa ibret olsun diye indirilmiş olan ayetlerdir. İbret sadece belirli bir olay için değil genel manada alınmalıdır. Çünkü İslam ve onun düşmanlarının arasında yarışma ve sürekli bir çatışma vardır. Bugün yaşanılanları Kur’an-ı Kerim ışığında değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İslam’ın sancaktarlığını yapan Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasıyla İslam’ın düşmanlarının harekete geçtiğini anlatan Awang, “Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılması ile birlikte Filistin topraklarına İngilizler tarafından Siyonistler yerleştirildi. Batı’nın ve Amerika Birleşik Devletleri’nin bu konuda büyük destekleri oldu. İsrail Devleti’ni kurdular. Osmanlı Hilafeti’nin yıkılması bu konuda onların önünü açtı. Uzun bir aradan sonra uykuda olan İslam Ümmetinin uykudan kalkması için Türkiye’de bir lider doğdu. Bu lider Necmettin Erbakan’dı. İslam ümmetinin gözlerini açmasına vesile olacak hareketler ve fikirler geliştirdi. Onun sayesinde Türkiye’de bir hareket başladı. İslam’ın düşmanlarına karşı Türkiye’de başlayan bu hareket İslam harekâtıydı. 70’li yıllarda başlayan bu harekâtı durdurmak adına İslam düşmanları her şeyi yaptı. Sizlerin ve Erbakan’ın yaşadıkları bizler adına bir mücadele sebebi oldu. Ümmet onunla beraber gözlerini açmaya başladı ama İslam’ın düşmanları her zaman oyunlar oynamaya devam etti. Şu anda oyunlar oynanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Aksa Tufanı operasyonunun mücahitlerinin Efendimizin (S.A.V.) müjdesine nail olduğunu dile getiren Awang, “Necmettin Erbakan’ın Türkiye’de başlattığı bu İslami hareket siyasi bir oluşumdu. İslam dünyasında İslami hareketler siyasi oluşumlar, partiler olarak ortaya çıkmaya başladı. Filistin’de Cemaat-i İslami bir tanzim olarak ortaya çıktı, Cihad-ı İslami olarak. Filistin İslami direniş hareketi olan HAMAS, Lübnan’da Hizbullah, Yemen’de Ensarullah ve Irak’ta İslami Direniş ortaya çıktı. Türkiye’de 70’li yıllarda Necmettin Erbakan’ın çıkarttığı bu mücadele oralarda da bu şekilde başladı. Bugün HAMAS’ın verdiği mücadele İslam mücadelesidir. Biz İslam devletleri olarak Necmettin Erbakan’ın bizlere miras olarak bıraktığı projelere sahip çıkmamız gerekiyor. D-8 en kısa sürede harekete geçirilmelidir. Haksızlığa, zulme ve soykırıma uğrayan Müslümanların haklarını savunacak kendi gücümüz olmalıdır. Bugün zulme ses olmasını beklediğimiz tüm hukuk kuruluşları İslam düşmanlarının kuruluşudur ve kendileri haklı çıkarmak için kurdukları yalan kuruluşlardır. Bugün Aksa Tufanı operasyonu, Allah Resulünün hadis-i şerifine nail olmuştur. Resulullah, ‘Ümmetimden bir grup daima hak üzerine olacaktır. Onlara muhalefet edenler ve onları yalnız bırakanlar bu gruba asla zarar vermezler’ demiştir. Bizler bugün Aksa Tufanı operasyonunun mücahitlerine sahip çıkmalı ve onların yanında durmalıyız. İslam âlemi birleşip kendi gücünü oluşturmalı” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:55
Akşam 18:33
Yatsı 19:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı