Ergin Ataman'dan skandal pankarta sert tepki! Ne yazıyordu?

Panathinaikos'un oynadığı maçta açılan bir pankart başantrenör Ergin Ataman'ı tarafından sert tepkiye neden oldu. Ataman parkeyi terk etti. İşte detaylar.

SPOR 17.09.2024, 13:55
Ergin Ataman'dan skandal pankarta sert tepki! Ne yazıyordu?
Koç Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, geçtiğimiz sezon THY EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşmıştı. Yeşil beyazlılar, bu sezona da aynı hedefle başlarken hazırlıklarını sıkı bir şekilde sürdürüyor.
Panathinaikos, bu kapsamda hazırlık maçları oyuyor. 
Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunanistan ekibi Panathinaikos, dün hazırlık maçında İşgalci İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla karşı karşıya geldi.  Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan maçta skandal bir olay yaşandı.
Lefkoşa'daki maçın son çeyreğinde Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, sinirlerine hakim olamadı ve hakemlere yönelik sert bir tepkide bulundu. Ataman, şiddetli itirazları sonrasında oyundan ihraç edildi.
Saha içine girerek hakemlerle konuşan Ataman'ın daha sonrasında ise salonu terk ettiği öğrenildi.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında tribünlerde, 'Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali' yazılı çirkin pankartın açılması sosyal medyada büyük tepki çekti.
Başantrenör Ergin Ataman da bu pankartın açılmasından 25 saniye sonra saha içine girerek hakemlerden kendisini ihraç etmesini istedi.
Ataman'ın açıklaması şöyle;
"Bu pankart, Panathinaikos yönetiminin bilgisi dışında gelişen bir durum. Sadece bir grup tarafından açılan bir pankart. Kulüp yönetimi de bu duruma çok kızgın. Panathinaikos, Avrupa’nın en büyük basketbol kulüplerinden biri ve her türlü siyasi pankartın spora karıştırılmasının karşısında olmuştur. Ayrıca takımı, Türk Milli Takımı’nın koçuna emanet edip, bu sezon da kadrolarına 2 milli oyuncumuzu dahil etmişlerdir. Türk halkı ile ilişkileri çok iyi olan bir kulüp... Panathinaikos’un Atina’daki en büyük taraftar grubu ’Gate 13’ telefonla arayarak bizzat özürlerini dile getirdiler. Bu pankartın, sadece bir grup Kıbrıs Rumları tarafından habersiz açıldığını ilettiler. Ayrıca tüm hafta boyunca salonda ve şehirde halkın bana gösterdiği ilgili ve sevgi müthişti. Bu da Yunan medyasına fazlasıyla yansıdı. Sonuç olarak hepimiz biliyoruz ki dünyanın her yerinde bu tip gruplar çıkabiliyor..."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı