Etli hamur işlerinin yanına daha çok yakışanı yok! Bu salatayı kaşık kaşık yemelere doyamayacaksınız…

Özellikle etli hamur işlerinin yanına bir salata arıyorsanız, kesinlikle Arnavutköy salatasını denemelisiniz. Peki Arnavutköy salatası nasıl yapılır? İşte Arnavutköy salatası tarifi ve malzemeleri…

AİLE 08.09.2024, 12:40
2
Etli hamur işlerinin yanına daha çok yakışanı yok! Bu salatayı kaşık kaşık yemelere doyamayacaksınız…
Kaşık kaşık yedirten salatalardan biri olan Arnavutköy salatası, birçok kişinin bildiği ve dışarı çıktığında özellikle etli hamur işlerinin yanında tercih ettiği salatalardan biri oluyor. Evde de hazırlanabilecek olan Arnavutköy salatası, salata tarifleri arasında en pratik şekilde hazırlanan tariflerin başında geliyor. Pratik olduğu kadar lezzetli de olan Arnavutköy salatasının sofraların vazgeçilmezi olması pek mümkün görünüyor. Peki Arnavutköy salatası nasıl yapılır? İşte Arnavutköy salatası tarifi ve malzemeleri…

Herhangi bir pişirme gerektirmediği için hemen sofraya konulabilecek salata tarifleri arasında yer alan Arnavutköy salatası, sadece 10 dakika içerisinde hazır hale geliyor. Lezzetli bir salata olan Arnavutköy salatasının bu tarifi, 2-4 kişilik porsiyona göre planlanmış bulunuyor. İşte Arnavutköy salatası tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:

Evde kolay bir şekilde Arnavutköy salatası yapmak için ilk olarak soğanın kabuğunu güzelce soyun. Soyarak doğramaya hazır hale getirdiğiniz soğanları piyazlık doğrayarak derin bir karıştırma kabı içerisine alın. Hazır olan soğanların üzerine önce sumak, sonra tuz ekleyin. Elinizce güzelce karıştırdığınız soğanı iyice ovun ve sumak ile tuzun yardımıyla baharatlandırın. Üzerine irice doğradığınız domatesleri ekleyin ve bir tur daha harmanlayın. Son olarak soya sosunu, zeytinyağı ve nar ekşisini de ilave ederek, Arnavutköy salatası için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırıp homojen bir hal aldıktan sonra servise hazırlayın.

Kolayca yapılan salatalar arasında yer alan Arnavutköy salatasını daha lezzetli bir şekilde tüketebilmek için servis ettiğiniz yanındaki lezzetin lahmacun türü bir lezzet olması ünlü şeflerin önerisi oluyor. Kesinlikle lahmacun ve etli ekmek gibi kıymalı hamur işlerinin yanına çok yakışan Arnavutköy salatası, bu hamur işlerinden alacağınız lezzetin artmasını da sağlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı