Faydalarından yararlanmak için kullanım alanını arttırın! Çörek otuyla dondurma bile yapabilirsiniz…

Son derece faydalı olan çörek otunun faydalarından yararlanmak için kullanım alanını arttırmak gerekiyor. Peki çörek otu hangi alanlarda kullanılır? İşte çörek otunun kullanım alanları…

AİLE 24.08.2024, 18:40
2
Faydalarından yararlanmak için kullanım alanını arttırın! Çörek otuyla dondurma bile yapabilirsiniz…
Faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan çörek otu, beslenme programına mutlaka alınması önerilen gıdalardan biri oluyor. Beslenme uzmanlarının düzenli bir şekilde tüketmeyi önerdiği çörek otunu sağlıklı tüketmenin birçok yolu bulunuyor. Özellikle hamur işlerinde kullanıldığında hamur işine lezzet katan çörek otu, genellikle bu alanın dışında kullanılmıyor. Oysaki çörek otundan dondurma yapmak bile mümkün oluyor. Sadece çörek otunu nasıl kullanabileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Peki çörek otu hangi alanlarda kullanılır? İşte çörek otunun kullanım alanları…

Birçok kişinin hamur işi tariflerinde süsleme yapmak için kullandığı çörek otu, özellikle tuzlu lezzetlere çok yakışıyor. Bu nedenle tuzlu kurabiye ve böreklerde sıklıkla gördüğünüz çörek otu, sadece lezzete lezzet katmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlığı da destekliyor. Ancak şaşırtıcı olan çörek otunun tatlı lezzetlere de yakışması oluyor! Evet, tatlı kurabiyelere de oldukça yakışan çörek otu, uzmanların tatlı kurabiyeler üzerinde de kullanılmasını önerdiği besinlerden oluyor.

Muhtemelen pek çok kişi, çörek otundan dondurma yapılacağını bilmiyordur. Ancak çörek otu, dondurma yapımında da kullanılabiliyor. Bunun için sadece 1 paket krem şanti, 200 mililitre süt, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı şekere; 5 yemek kaşığı kadar çörek otu eklemek yeterli oluyor. İyice karıştıktan sonra buzdolabında 5 saat kadar beklemesi tavsiye edilen bu karışım, çörek otunu dondurma olarak kullanmaya izin veriyor. Üstelik çörek otu, dondurmayı daha sağlıklı hale getiriyor.

Hiç şüphesiz çörek otunun en şifalı hallerinden biri, yoğurt ile tüketildiği hali oluyor. Bu şekilde oldukça besleyici bir hale dönüşen çörek otu, metabolizmayı hızlandırarak, kilo verme sürecini kolaylaştırıyor. Ayrıca hemen belirtelim ki, çörek otu yoğurtla tüketildiğinde vermiş olduğu tokluk hissiyle de zayıflamayı kolaylaştırıyor. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin en çok tükettiği lezzetlerden birinin de çörek otu olması uzmanlarca tavsiye ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı