Fethullah Gülen'e beyzbol sahasında cenaze namazı

ABD'de tedavi gördüğü hastanede ölen Fethullah Gülen için Pensilvanya'da yer alan bir beyzbol sahasında cenaze töreni düzenlendi.

GÜNDEM 24.10.2024, 21:40
Fethullah Gülen'e beyzbol sahasında cenaze namazı
Amerikan tipi VIP cenaze aracıyla stadyuma getirilen Gülen’in tabutunu sempatizanları karşıladı. Cenaze alanının üzerinde 'güvenlik' için helikopter uçurulduğu da görüldü.Geçtiğimiz pazar günü ABD’de ölen Fethullah Gülen için Pensilvanya eyaletinde bir beyzbol sahasında cenaze töreni yapıldı.

Yapının kendi içinde yaşadığı çelişkiler, defin işlemlerine de yansıdı. Örgüt içindeki tartışmalar nedeniyle cenaze işlemlerinin gecikmesinin yanı sıra hazırlıklardan da mümkün olduğunca görüntü verilmemeye çalışılıyor.

Firari birçok kişinin katıldığı cenaze töreni öncesinde, Cevdet Türkyolu'nun Gülen'in tabutunu Amerikan tipi VIP cenaze aracına koyduğu görüldü.

Yaklaşık 4 bin kişi kapasiteli stadyumun tribünlerinde boşluklar görülürken sempatizanları çimlerde oturtuldu.
Gülen'in yeğeni Kemal Gülen cenaze öncesi yapılan konuşma sırasında gözyaşı döktü. Enes Kanter de tabutu başında bekledi.

Fethullah Gülen'in cenazesi, 'kestane' olarak adlandırılan malikanesinin bahçesinde açılan mezara gömülecek.

Defin işlemlerinin gizli yapılmasını isteyenler, cenaze töreni sürecinde uyulmasını istedikleri kuralları kendi haberleşme ağlarında ısrarla vurguluyor. Bu isim, cenazeye katılacak sempatizanlarını tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaya çağırıyor.
Örgüt yönetiminden “Cenazede bile sağınızı solunuzu dinleyin, kolaçan edin” gibi mesajlar haberleşme ağlarına gönderiliyor. Yaşanan tedirginlik nedeniyle cenazeye QR kodla girilmesine karar verildi. Sempatizanlarının isimlerine özel QR kod tanımlandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:28
Güneş 06:48
Öğle 12:28
İkindi 15:30
Akşam 17:58
Yatsı 19:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı