Son Dakika

FETÖ'nün gizlenen kadroları! Bu isimleri ilk defa duyacaksınız…

FETÖ'nün elebaşı Gülen’in yerine kimin geçeceği tartışmaları devam ederken örgütün geri planda tuttuğu çok sayıda ismin de kamuoyunda tanınan isimlerin yanı sıra bu kavgaya dahil olacağı düşünülüyor

GÜNDEM 26.10.2024, 08:50
FETÖ'nün gizlenen kadroları! Bu isimleri ilk defa duyacaksınız…
Terörist başı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından, en fazla merak edilen husus örgütü kimin ele geçireceği. Mustafa Özcan, İsmail Büyükçelebi, Abdullah Aymaz, Suat Yıldırım, Mustafa Yeşil, Cevdet Türkyolu, Şerif Ali Tekalan  örgütün ana kadrosundaki kişiler. Bu isimler kamuoyu tarafından da bilinen isimler, fakat örgütün geri planda tuttuğu çok sayıda terörist var.
Mustafa Özcan kamuoyunun yakından tanıdığı, bildiği bir isim. Özcan örgütün Türkiye imamlığı, balkan ülkeleri imamlığı,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı, Kaynak Holding Mütevelli Başkanlığı yapmış bir isim. Gülen’in en yakınındaki isimlerden olan Cevdet Türkyolu’da, Mustafa Özcan’la beraber hareket ediyor. Örgüte bağlı tüm organizasyonların başındaki isim olan Barbaros Kocakurt’ta  Özcan’la hareket edenlerden. Bu isimlerde başlı başına birer aday diyebiliriz. Özcan’dan sonra yapı içinde en güçlü adaylardan biri de çocukluğundan beni Gülen’in yanından ayrılmayan ve sırdaşı olarak bilinen  İsmail Büyükçelebi. FETÖ’nün ABD imamı olan Büyükçelebi’nin küçük kardeşi Mehmet Ali Büyükçelebi de örgütün İzmir imamlarındandı.

Örgüt için lider adaylarından biri de yine Gülen’in en yakın dostu ve talebesi olan Abdullah Aymaz.  Gülen öldükten sonra yerine geçeceği söylenen örgüt yöneticilerinden Abdullah Aymaz, Hollanda, Almanya, İsveç, Belçika ve Danimarka'da yaptığı faaliyetlerle örgütün Avrupa'da yapılanmasını sağladı. Gülen’in yerine geçebilecek en güçlü adaylardan biri de tefsir hocası Suat Yıldırım. 1960'larda Fetullah Gülen ile Edirne'de aynı evi paylaşan Suat Yıldırım, kuruluş yıllarından başlayarak örgüt faaliyetleri içinde yer aldı. Önemli adaylardan biri de Fatih Üniversitesi rektörlüğü yapan Şerif Ali Tekalan. Örgüt mensuplarının kurduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Sekreterliği görevini yürüten Tekalan, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra kapatılan Fatih Üniversitesi’nin rektörlüğünü de yaptı. Kudret Ünal’da liderlik için adı geçen isimlerden. Ünal, örgütün üst kurullarından yer alan ve Gülen’in özel doktorluğunu yapan bir isim.

Muammer Türkyılmaz’da, örgütün Orta Asya imamlığını yapmış, ilk dönemlerinden beri Gülen’in yanında olan “Büyük abilerden”. Yine örgütün tayin heyeti ve istişare kurulu başkanlığı yapan, bir zamanlar örgütün bütün medyasının başında olan Erdoğan Tüzün de örgüte seçilecek liderlikte bir kişi. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı başkanlığı yapan Mustafa Yeşil de örgütün önemli elemanlarından biri. Kaynak Holding’e başkanlık yapan, Afrika imamlığı yapan ve Güney Afrika’da ikamet eden Naci Tosun’da öne çıkan isimlerden. FETÖ’nün Türkiye Mütevelli Heyeti içinde finansal sorumlulardan olan İsmet Aksoy’da etkinliği olan teröristlerden. Gülen’in çok yakınında bulunan Sadettin Başer’de öne çıkan isimlerden. Örgütün Milli Eğitim Bakanı olarak tanınan Said Aksoy da örgütün önemli isimlerinden biri. Aksoy aynı zamanda örgütün askeri ve polis okullarına öğrenci teminini sağlayan birimlerin imamı olarak da biliniyor. Gülen’in eski talebelerinden, finansör teröristlerden Nevzat Ayvacı, Avusturya imamı Bahattin Karataş, Zaman Gazetesi Genel Müdürlüğü yanında belediyeler imamlığı ve Yunanistan imamlığı yapan Recep Uzunallı da adı geçen isimlerden.

Örgüt içinde önemli ağırlığı olan bir grupta “Mollalar” grubu.  Molalar, ilahiyat fakültelerini bitiren zeki kişiler arasından seçiliyor. Yıllarca Fetullah Gülen’in yanında eğitim gören bu kişileri Gülen, kendine bağlamak için yeğenleriyle evlendirmiştir. Gülen’in en önemli mollalarından biri 15 Temmuz 2016 darbesinin mimarı olan Adil Öksüz’tür. Öksüz örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) imamlığını yapmıştır. Gülen’in yanında yetişen mollalardan biri Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Kurucan’dır. Mollaların en önemlilerinden biri de mahrem imam Cemal Türk’tür. TSK imamlığı yapan mollalardan biri de Hamdullah Öztürk’tür.  Fetullah Gülen’in ilk talebelerinden ve örgütün üst düzey yöneticilerinden olan İbrahim Kocabıyık da mollalar grubundandır. Örgütte Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı başkanlığı yaptıktan sonra İsrail imamlığına atanan Harun Tokak da mollalar grubundandır. Gülen’in ilk talebelerinden olan Afrika imamlarından Molla Necdet İçel’in Muhsin Yazıcıoğlu suikastının arkasındaki isim olarak biliniyor.  Eski Cihan haber Ajansı  Genel Müdürü Reşit Haylamaz da mollalar grubunun önemli kişilerindendir. Yine, Selman Kuzu, Rıdvan Kızıltepe, Adem Kalaç,  Hüseyin Yağmur’da mollalar grubunda öne çıkanlardan.

Osman Hilmi Özdil’den sonraki emniyet imamı olan Abdüllatif Tapkan, yargıdan sorumlu imam Ahmet Can,   yine örgütün en karanlık işlerini yürüten ve iş adamları imamı olan Ahmet Kara, örgütün Ankara sorumluğu yapan Cemil Koca, örgütün Türkiye’deki kuruluşlarında önemli görevlerde bulunan ve Pakistan ile Afganistan ülke imamlığı yapan Halit Esendir,  örgütün Uzakdoğu imamı olarak görev yapan Hüseyin Kara,  Sızıntı Dergisi’nin  uzun yıllar yayın yönetmenliği yapan Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti içinde faaliyet yürüten Prof. Dr. İrfan Yılmaz, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’nin Genel Başkanı ve Avrupa’da faaliyet yürüten üst düzey imamlarından olan İsmail Cingöz,  Bank Asya’da Yönetim Kurulu Başkan vekilliği yapan Mustafa Talat Katırcıoğlu isimi bilinmesi gereken örgüt üyeleri arasında. Yine  örgütün yargıdan sorumlu ikinci imam Osman Karakuş, GATA,  Harp Okulu ve Harp Akademisi imamlarından Rıdvan Akovalı, örgütün Batı Avrupa sorumlusu olan ve aynı zamanda Samanyolu Eğitim Kurumları’nın imamlığını yapan Süleyman Tiftik, Kuzey Irak imamı Talip Büyük, Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tuncay Delibaş, FEM Dershaneleri imamı Ahmet Kırmıç, örgütün hafızası olarak bilinen ve aynı zamanda yurtdışı işlerinden sorumlu imam Ali Ursavaş, örgütün hukuk operasyonlarını yürüten ve İzmir imamlığı da yapan Bekir Baz, Gülen’in doktoru Mahmut Akdoğan, Erzurum ve İstanbul bölge imamı Sadık Kesmeci bu süreçte isimleri  bilinmesi gereken örgüt üyelerinden.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Ekim 2024
İmsak 05:30
Güneş 06:50
Öğle 12:28
İkindi 15:28
Akşam 17:55
Yatsı 19:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı