Filistin kan ağlarken Trabzon'da eğlence şenlikleri başladı

Din görevlisi Yaşar Ayazoğlu siyasilere seslenerek, “Gazze yanarken aynı inancın müntesipleri olarak biz burada nasıl hangi anlayışa eğlenebiliriz?” sorusunu sorarak şu açıklamayı yaptı:

GÜNDEM 28.06.2024, 14:25
Filistin kan ağlarken Trabzon'da eğlence şenlikleri başladı
Katil zalim İnsanlıktan nasip almamış canavar İsrail’in Gazze’deki soykırım katliamları hız kesmeden devam ediyor. Böyle bir zaman diliminde Türkiye genelinde 16 İlde 8 ay devam edecek kültür festivali adı altında gayrı İslam’ı eğlence şenlikleri Trabzon’da da başladı.
Din görevlisi Yaşar Ayazoğlu siyasilere seslenerek, “Gazze yanarken aynı inancın müntesipleri olarak biz burada nasıl hangi anlayışa eğlenebiliriz?” sorusunu sorarak şu açıklamayı yaptı:
“İsrail güçleri, Gazze şeridinin her noktasında saldırılara devam ederek, binaları da savaş uçakları, top mermileri ya da patlayıcılarla havaya uçuruyor.  Gazze’de bunlar yaşanırken aynı inancın müntesipleri olarak bizlerde burada kültür yolu festivali adı altında gayrı İslami eğlence programları düzenliyoruz.                         
Çok ama çok merak ettiğim bir soru; Bunlar hangi anlayışla, hangi ruh haliyle yapılır, bir mana veremiyorum.  Bir İlahiyatçı ve Sosyal bilimci olarak bir mana verebilmiş değilim.     En çok zorlandığım husus, sağduyulu İslam’ı hassasiyeti olan bir iktidar mensubu kişiler tarafından yapılıyor olması.  Bilgilendirirseniz memnuniyetimi izhar ederim.
Uzaktan yatkından inancımızla, kadim kültürümüzle hiç alakası olmayan etkinliklerde birçok haram fiiller işlenmekte.
Şimdi soruyorum;
Gazze’deki soykırım tüm vahşetiyle devam ederken muhafazakâr kimliğiyle öne çıkan Trabzon’umuzdan yapılan eğlence gösterileri opera, bale, konser ve daha çeşitleri; Bunlar bizim kadım kültürümüz olan İslam’da var mı?
Yetkili siyasilerimizin ülkeyi ne hale getirdiklerinin en bariz, en anlaşılır görüntüsü olsa gerek!  Trabzon, Trabzon olalı böyle rezillik görmedi. Fotoğrafa dikkatli bakar mısınız, bu renkler neyi çağrıştırıyor acaba? Acaba ABD Bayrağını ve LGBT bayrağını çağrıştırmıyor mu? Bu resmen inancımızı ve kültürümüzü erozyona uğratma çalışmalarıdır. 
Gazze yanarken bizim kadim kültürümüzle hiç alakası olamayan, kültür festivali adı altında gayrı İslami eğlence programları düzenlenmesi iyi niyetten yoksun çok farklı amaçlara yönelik olduğunu düşünüyorum
Trabzon’un kültürü bu mu? Trabzon’da yaşanan bu rezilliğin gelecekte siyasi yansımaları olacağı unutulmamalı!!!                        
Kişinin gerçek kişiliği, karakteri, erdemi, inancı ve inancındaki samimiyeti, olaylar karşısındaki tavrıyla belirlenir!
Kehf Suresi 29. Ayet-i celilede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ve de ki: Gerçek, rabbinizden gelendir. Artık dileyen iman etsin dileyen inkâr etsin. Biz, zalimler için alevleri kendilerini çepeçevre kuşatan bir ateş hazırladık. (Susuzluktan) imdat dileyecek olsalar buna, erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir. Ne fena bir içecek ve ne kötü bir barınak!”
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Merhum Aliya İzzetbegoviç’ın bu konularla ilgili şu önemli sözü ile yazımı tamamlamak istiyorum;
Savaşı Ölünce Değil; Düşmana Benzeyince Kaybedersiniz.
Ses sanatçılarının ve Siyasilerin Dikkatine!!!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı