Fırında Güveçte Köfteli Patates Tarifi, Püf Noktaları

Fırında güveçte köfteli patates, geleneksel tatlardan oluşan bir yemek türüdür. Geleneksel Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra sağlıklı olması sebebiyle de günümüzde hala sıkça tercih edilir.

AİLE 26.06.2024, 03:15
1
Fırında Güveçte Köfteli Patates Tarifi, Püf Noktaları
Fırında güveçte köfteli patates, etkileyici, doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Güveçte pişirilmesi sebebiyle kendi kokusunda ve kendi suyunda ağır ağır pişmeye hazır hale gelir. Dolayısıyla alınan lezzet daha fazla olur. Fırında pişirilmesi ve güveçte yer alması sebebiyle tencere veya ızgarada pişirilmesiyle büyük bir fark olacaktır. Daha aromatik bir yemek isteyenler fırında güveçte köfteli patates tarifini tercih edebilir.
Fırında güveçte köfteli patates tarifi hazırlarken kullanılan malzemeler değişebilir. Kendi hassasiyetlerine ya da kaç kişilik yemek hazırlayacağımızda bağlı olarak güveçte köfte tarifini malzemelerini değiştirmeniz mümkün. Fırında güveçte köfteli patates pişirmek için gereken malzemeler şunlardır:
Bu malzemelerin oranları yemek yapılan kişi sayısına göre değişiklik gösterir. Örneğin sadece 2 kişi için yemek yapmak isteyen kişiler yarım kilo kıyma kullanmak yerine 250 ila 300 g arasında da köftelik kıymayı tercih edebilir. Nane kimyon karabiber, pul biber, sarımsak, tuz gibi malzemeler ise isteğe bağlı olarak eklenir ve oranları kişiden kişiye değişir.
Fırında güveçte köfteli patates tarifinin yapılışı şu adımlardan oluşur
Fırında güveçte köfteli patates hazırlarken dikkat edilmesi tavsiye edilen püf noktalar şu şekilde sıralanabilir:
Fırında güveçte köfteli patatesin yanına en çok tercih edilenler arasında közlenmiş sebzeler gelir közlenmiş olan sebzeler ile hem kaliteli hem de sağlıklı bir yemek yemek mümkündür. Fırında ya da közde patlıcan hazırlanabileceği gibi domates, kabak ve biber gibi sebzeler de tercih edilebilir.
Bunun yanı sıra daha ferah bir yemek isteyenler cacık tercih ederken, hafif tüketim yapmak isteyenler Humus gibi mezeleri kullanır. Fırında güveçte köfteli patates pişiren kişiler dilerlerse yanına arpa şehriye ya da pirinç pilavı hazırlayabilir.
Fırında güveçte köfteli patatesin kalorisi ortalama 250’dir. Yaklaşık 100 g fırında güveçte köfteli patates için belirlenmiş olan bu kalorinin miktarı değişebilir. Köftenin harcından kullanılan yağa kadar her bir faktör kaloriyi etkiler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı