Son Dakika

Gaziantep mutfağının eşsiz lezzeti ile damak çatlatın, evde katmer yapımı

Zengin mutfağı ile bilinen Gaziantep ilimizin en sevilen tatlılarından olan katmer, evde de kolay bir şekilde hazırlanabilir. Peki, nasıl? İşte tam ölçülü katmer tarifine ilişkin ayrıntılar…

GÜNDEM 05.07.2024, 22:40
3
 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzeti ile damak çatlatın, evde katmer yapımı
Genel olarak kebapları ve diğer et yemekleri ile bilinen Gaziantep mutfağı hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi ile takip edilmektedir. Öyle ki yörenin lezzetlerinden ayrı kalmak istemeyen pek çok kişinin sırf yemek yemek için Gaziantep seyahatleri planladıkları dahi bilinmektedir.
Gaziantep mutfağının yalnızca yemekleri değil, tatlıları da meşhurdur. Kahvaltı sofralarında tercih edilen Gaziantep katmeri, arama motorlarına sık sık konu olan tatlıların başında gelir. Bu lezzeti kendi evlerinde de yapmak isteyen pek çok kişi, arama motorları aracılığı ile tam ölçülü Gaziantep katmeri tarifine ulaşmaya çalışır. Peki, Gaziantep usulü katmer nasıl yapılır? İşte lezzetli katmer tarifine dair ayrıntılar…

Gaziantep usulü katmer tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
·         Kaymak, tereyağı, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 avuç kadar çekilmiş Antep fıstığı, 1 tane baklavalık yufka.

Yukarıda malzeme listesini paylaşmış olduğumuz Gaziantep usulü katmer tarifinin yapım aşamaları da son derece pratiktir.
Gaziantep usulü katmer tarifinin yapımına baklavalık yufkayı tezgaha alarak başlayın. 25* 25 cm’lik alanı kaplayacak şekilde yufkanın üzerine tereyağı sürün. Tereyağının üzerine toz Antep fıstığını serpin. Sonrasında da toz şekeri her noktaya eşit bir şekilde yayın.
Antep fıstığı ve toz şeker ile hazırladığınız katmerin üzerine parça parça sade kaymak yerleştirin. Yufkayı önce dikdörtgen sonrasında ise kare olacak şekilde katlayın.
Hazırladığınız katmeri yanmaz yapışmaz teflon tavada kısık ateşte, arkalı önlü olacak şekilde pişirin.
Kızaran katmerinizi fıstık ve kaymak eşliğinde dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Zengin malzeme listesi ve pratik yapım aşamaları ile vazgeçilmeziniz olacak olan Gaziantep usulü katmer tarifimiz, 1- 2 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı