Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Hastaneler 48 saat içerisinde hizmetlerini durduracak

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, İşgalci İsrail'in aylardır devam eden saldırıları nedeniyle bölgede yakıtın tükenmek üzere olduğunu belirterek, 48 saat içinde hastane ve oksijen istasyonlarının çalışmalarını durdurma riskiyle karşı karşıya olduklarını duyurdu.

ASAYİŞ 30.06.2024, 13:40
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Hastaneler 48 saat içerisinde hizmetlerini durduracak
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle jeneratörlerin çalışması için gereken yakıtın neredeyse bitmek üzere olduğu ifade edildi. Gazze genelinde faaliyet gösteren hastane, sağlık merkezi ve oksijen istasyonlarının, mevcut yakıtın tükenmesi sonucu 48 saat içinde hizmet dışı kalacağı belirtildi.
Bakanlık, mevcut yakıtın idareli kullanılması için alınan sıkı önlemlere rağmen, yakıtın hızla tükendiğini ve kritik bir noktaya gelindiğini açıkladı. İlgili tüm uluslararası ve insan hakları kuruluşlarına, Gazze'deki hastaneler için gerekli yakıt, jeneratör ve yedek parçalarının sağlanması için acil müdahale çağrısında bulunuldu.
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, 28 Haziran'da yaptığı açıklamada, jeneratörleri çalıştıracak yakıt olmaması sebebiyle hastanenin birkaç saat içinde hizmet dışı kalabileceğini belirtti. Ebu Safiye, yakıt bulunamaması durumunda Gazze'nin kuzeyindeki tek hastanenin kapanacağını ve bunun, kuvözdeki bebeklerin ve hastaların hayatını kaybetmesi anlamına geleceğini vurguladı.
İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 834 Filistinli hayatını kaybetti, 86 bin 858 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da büyük ölçüde tahrip edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı