Genç girişimciler için vergi düzenlemesi yapıldı! Resmi Gazete'de yayınlandı

Genç girişimcilere belirli şartlar dahilinde sağlanan gelir vergisi kazanç istisnasının tutarı 230 bin liraya yükseltildi.

GÜNDEM 27.09.2024, 14:55
Genç girişimciler için vergi düzenlemesi yapıldı! Resmi Gazete'de yayınlandı
Genç girişimcilere sağlanan gelir vergisi kazanç istisnası 230 bin TL’ye yükseldi. Karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Alınan bu karar,  ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri nedeniyle ilk defa gelir vergisi mükellefi olan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilere tanınıyor.
Geçtiğimiz dönemde, girişimcilerin faaliyete başladıkları yıldan itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazançlarının 75 bin lirası gelir vergisinden muaf tutuluyordu. Ancak 7440 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle bu tutar, gelir vergisi tarifesinin ikinci diliminde yer alan tutara bağlandı ve 2024 yılı için 230 bin lira olarak belirlendi. Bu değişiklikle genç girişimciler, günün ekonomik şartlarına uygun olarak gelir vergisi istisnasından yararlanabilecekler.
Yeni yapılan, tebliğdeki bir diğer önemli değişiklik ise basit usule tabi olup genç girişimci olarak değerlendirilen ve sonrasında gerçek usulde vergilemeye geçen mükelleflerin, kalan süre için de genç girişimci kazanç istisnasından faydalanabilmesine yönelik bir düzenleme yapılmasıdır. Bu, genç girişimcilerin vergi avantajından süre dolana kadar yararlanmalarını mümkün kılıyor.
Kaynak: Resmi Gazete

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı