Son Dakika

Hamas yetkilisinden kritik açıklama! ''Ateşkes anlaşmasına açığız''

Geçtiğimiz gün Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen barış müzakereleri sonrası Hamas'ın üst düzey yetkilisi Husam Badran, İsrail'le ilgili anlaşmaya açık olduklarını belirtti.

DÜNYA 28.10.2024, 15:00
Hamas yetkilisinden kritik açıklama! ''Ateşkes anlaşmasına açığız''
Geçtiğimiz gün işgalci İsrail, ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi'nde ateşkes için müzakereleri yeniden başlatmak amacıyla toplandı. 
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, görüşmeler sırasında Gazze'de 2 günlük ateşkes önerisinde bulundu. Bu süre zarfında 4 İsrailli esirin, bazı Filistinli mahkumlarla takas edilmesi teklifi de gündeme geldi.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, kalıcı bir ateşkese ulaşmak için geçici ateşkesin ardından 10 gün içinde müzakerelerin yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı. Bir diğer yandan, Suudi Arabistan basını, Hamas'ın 2 Temmuz'daki rehine anlaşması taleplerine ek olarak Mısır’ın önerilerini kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi.
Kaynak: KARAR
Hamas yetkilisi Husam Badran, Hamas’ın İsrail ile anlaşmaya “açık” olduğunu söyleyerek “Taleplerimiz net ve biliniyor. Netanyahu’nun daha önce üzerinde anlaşmaya varılan hususlara bağlı kalması durumunda bir anlaşmaya varılabilir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Ekim 2024
İmsak 05:32
Güneş 06:52
Öğle 12:27
İkindi 15:26
Akşam 17:53
Yatsı 19:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı