Son Dakika

Helise nasıl yapılır? Tarifi

Helise, farklı yörelerde hazırlanabilen, hem doyurucu hem de çok leziz bir yemek seçeneğidir. Bu yazıda, sizlere helise tarifini tüm püf noktaları ile aktaracağız!

AİLE 11.07.2024, 10:55
Helise nasıl yapılır? Tarifi
Helise, çeşitli yörelerde hazırlanabilen, leziz ve doyurucu bir yemek çeşididir. Bu yazıda, sizlerle Kahramanmaraş yöresine ait helise yemeğinin tarifini sunacağız. Sizler de bu özel lezzeti hazırlamak isterseniz, buyurunuz tarifimize göz atın!

Helise yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:

Helise tarifini hazırlamak için aşağıdaki adımları sırası ile takip edin:

Helise ile servis edilebilecek pek çok lezzet bulunmaktadır. Bu lezzetler şöyledir:
Mezeler:
Helisenin yanında servis edilebilecek mezeler arasında, acılı ezme ya da yoğurtlu patlıcan salatası gibi hafif seçenekler bulunmaktadır. Ayrıca, humus ya da muhammara gibi mezeler de hazırlayabilirsiniz.
Çorbalar:
Helisenin yanında sunulabilecek çorbalar arasında, yüksek besin değeri ile bilinen mercimek çorbası ya da kesme çorbası bulunmaktadır.
Salatalar:
Helise ile servis edilebilecek salatalar arasında; roka salatası, dereotlu salata, marul salatası gibi çeşitler bulunmaktadır.

100 gram helise yemeği için kalori değeri yaklaşık olarak 481 kcal’dir. Kalori değeri yüksektir; bu nedenle porsiyon kontrolü ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 100 gram helise yemeğinin besin değerleri ise şöyle sıralanmıştır:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı