Her sabah 3 yudum içenin hafızası tazelenecek, uzmanlar resmen önerdi

Güne kahve içmeden başlayamayanlar için sağlıklı bir kahve tavsiyesi ile geldik. İşte dibek kahvesinin birçok kişi tarafından bilinmeyen eşsiz faydaları…

AİLE 08.07.2024, 11:35
Her sabah 3 yudum içenin hafızası tazelenecek, uzmanlar resmen önerdi
Kafein, bilinçli bir şekilde tüketildiğinde insan sağlığı açısından son derece yararlıdır. Özellikle sabah saatlerinde içilen kahvenin yağ yakımını hızlandırdığı ve vücudu uyandırdığı bilinir.
Ülkemizde en çok tüketilen kahve türlerinden biri Türk kahvesidir. Yanı sıra dibek kahvesi de birçok kişi tarafından tercih edilir. Uzmanların tavsiyelerine de konu olan dibek kahvesinin insan sağlığı açısından çok çeşitli yararları bulunur. Peki, dibek kahvesi tam olarak nedir? Dibek kahvesinin faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Dibek kahvesi, ismini bir havandan almıştır. ‘Dibek’ bir havan türüdür. Kahve çekirdekleri bu havanda dövülerek tüketime hazır hale getirilir. 
Dibek, taştan veyahut da ağaçtan yapılan bir havandır. Genellikle tahıl kabuğunu ayıklamak amacı ile kullanılan dibek, Osmanlı döneminden bu yana kahve yapımında da kullanılır.
Dibek kahvesinin tadı, Türk kahvesinin tadına göre yumuşaktır. Rengi de Türk kahvesine kıyas ile daha açık olan dibek kahvesi, yoğun kıvamlıdır.

Dibek kahvesinin öne çıkan ilk faydası cilt sağlığını desteklemesidir. Düzenli olarak tüketilmesi halinde cildi aydınlatan bu kahvenin telvesi de maske olarak kullanılabilir.
Dibek kahvesi sindirim sistemini düzenler. Yanı sıra mutluluk hormonlarını artırarak kişinin psikolojik açıdan rahatlamasına da yardımcı olan bu kahve, hafıza üzerinde de etkilidir. Yapılan araştırmalar, dibek kahvesinin unutkanlığı geçirdiğini ve hafızayı güçlendirdiğini gözler önüne sermiştir.
Dibek kahvesinin bir diğer faydası da kolesterol ile ilgilidir. Kötü kolesterolü düşüren bu kahve, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını düşürür.
Son olarak dibek kahvesinin açlık hissini bastırdığı da bilinir. Bu da kahvenin kilo kontrolüne yardımcı olduğunu gösteren bir özelliktir.

Dibek kahvesinin yapımı, Türk kahvesi ile aynı şekildedir. Damak zevkine ve kişi sayısına göre ölçülendirilmesi gereken bu kahve, yoğun kıvamlı olduğu için dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.
Bir fincan suya 2 çay kaşığı kadar dibek kahvesinin eklenmesi ve ocakta veyahut da makinede kaynatılması, kahvenin hazır olması için yeterlidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı