Hizbullah, Siyonist İsrailli teröristleri ve işgal birimlerini füzelerle vurdu

Hizbullah, yüzlerce kişinin öldüğü saldırılara karşılık Siyonist İsrail'in kuzeyindeki üssünü ve gayri meşru 3 işgal yerini füzelerle vurdu.

DÜNYA 24.09.2024, 20:30
Hizbullah, Siyonist İsrailli teröristleri ve işgal birimlerini füzelerle vurdu
Hizbullah, yüzlerce kişinin öldüğü saldırılara karşılık Siyonist İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üs ve 3 işgal birimini füzelerle vurduğunu duyurdu.
Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Siyonist İsrail'in kuzeyindeki Katzrin, Hagoşrim ve Gesher Haziv işgal bölgelerini bir dizi füzeyle vurulduğu belirtildi.
Siyonist İsrail'in kuzeyindeki Dado Askeri Üssü'ne de 50 füzeyle saldırı düzenlendiği aktarılan açıklamada, söz konusu saldırıların, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı ve onurlu direnişine destek ve Lübnan halkının ve savunulması amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Siyonist İsrail güçleri, pazartesi sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin şehit olduğu, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.
Siyonist İsrail, çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının evlerine güvenli biçimde dönmesini "savaşın hedefleri" arasında gösteriyor.
Buna karşın Lübnan Hizbullahı ise bölgedeki çatışmaların ancak Siyonist İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durması halinde sona ereceğini vurguluyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı