Son Dakika

Hokkiri nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinin merkezi olan Kars yöresine ait farklı bir yemeği sizler için araştırdık. Daha önce belki de adını hiç duymadığınız hokkiriyi denemeniz için tarifiniz sizlerle paylaşıyoruz!

AİLE 06.07.2024, 04:00
Hokkiri nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Yöresel yemekler arasında yer alan hokkiri, Kars’ın en meşhur lezzetleri arasında bulunuyor. Türk mutfağında da önemli bir yere sahip olan Kars, etli yemekleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yöreye ait ürünlerin kullanıldığı tarifler yine yöreye ait olan pişirme teknikleri ile hazırlanıyor.
Bu yazımızda sizlere, hokkiri yapmanın püf noktalarını ve bu yemek için ihtiyacınız olan malzemeleri aktaracağız.

Hokkiri, Kars’ın meşhur geleneksel tatlarından biri olup özellikle kış aylarında sıklıkla sofralarda yer almaktadır. Oldukça doyurucu bir yemek olan hokkiri aynı zamanda lezzeti ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kış aylarında Kars’ta bulunan hemen hemen tüm restoran ve lokantalarda karşınıza çıkabilecek olan bu lezzet, evinizin mutfağında da kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yöresel lezzetleri denemekten keyif alıyorsanız hokkiri tam size göre! İşte hokkiri yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi;

Hokkirinin sosu için gerekli olan malzemeler;

Hokkirinin paça sosu için gerekli olan malzemeler;

Hokkiri yapmak için ihtiyacınız olan hazırlık süreci otuz dakikadır. İlk kez bu tarifi deneyecek olanlar için ise bu süre biraz daha uzun olabilir. hokkiri yemeğinin pişmesi için gerekli olan süre ise yine otuz dakikadır. Yukarıda yer alan malzemeler ile bu yemeği hazırladığınızda ortalama olarak altı kişilik servis elde edebilirsiniz. Daha fazla kişiye bu yöresel yemeği hazırlamak için tüm malzemeleri iki katına çıkartarak hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz. Malzemeler tamam ise şimdi hokkiri yemeğinin adım adım nasıl yapıldığına geçelim;
Hokkiri yapmak için ilk olarak etin haşlanması gerekir

Hokkiri yaparken hazırlıklara başlamadan önce eti haşlamaya başlarsanız vakitten kazanmış olursunuz. Etin haşlanması için düdüklü tencere kullanarak da haşlama süresini kısaltabilirsiniz. Bunun yanı sıra çırptığınız yumurtayı çorbaya ilave etmeden önce çorbanın suyundan bir miktar alın ve yumurtaya ilave edin. Birkaç saniye daha çırpın ve ardından çorbaya ilave edin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı