İBB, Sefaköy-Beylikdüzü metrosu için 5. kez başvurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 kez reddedilmesine rağmen pes etmedi. Avrupa Yakası'nın raylı sistem erişimine hasret kalan 4 milyon İstanbullu için Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projesi için 5. kez imza talebinde bulundu.

GÜNDEM 27.06.2024, 14:25
1
İBB, Sefaköy-Beylikdüzü metrosu için 5. kez başvurdu!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa Yakası'nda 4 milyon İstanbullu'ya umut ışığı olacak Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Projesi için 5. kez başvuru yaptı.
18,5 kilometre uzunlukta ve 10 istasyondan oluşacak bu proje, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerini birbirine bağlayarak bölgedeki ulaşımı kolaylaştıracak.
Daha önce 4 kez reddedilen proje için tüm projeler, teknik şartnameler ve dış finansman kaynağı hazır. İBB yetkilileri, hattın geçerliliğini yitiren projeleri ve fizibilite raporunu yeniden çalışarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na (Ulaştırma Bakanlığı) sundu ve Temmuz 2022'de onay aldı.
Ancak, 2022, 2023 ve 2024 Kamu Yatırım Programlarına alınması için yapılan 4 başvuru da sonuçsuz kaldı. İBB pes etmedi ve projenin hayata geçmesi için 5. kez başvuruda bulundu.
Konuya ilişkin İBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Hattın tam bir koridor olarak çalışabilmesi, raylı sistem ağı içerisindeki entegrasyonunun artırılması ve metrobüs yolcusuna hitap edebilmesi için Sefaköy’den İncirli’ye kadar uzatılması gerekmektedir. Bu amaçla İBB, hattın İncirli’ye kadar olan etabını da yapmaya teknik ve finansal olarak hazır olduğunu hem sözlü hem de yazılı olarak ilgili kurumlara defaten bildirmiş; ancak 7,5 km’lik İncirli Sefaköy kısmının yapımının İBB’ye devredilmesi için yapılan bu başvurulara da bir cevap alınamadı. İlçe belediyeleri arasında yapılan görüşmelerde halkın İBB’den ulaşım anlamında en büyük beklentisi olduğu sık sık gündeme gelen bu hattın daha fazla gecikmeden yapımına başlanabilmesi, hattın geçtiği ilçelerde yaşayan vatandaşların daha nitelikli ve daha konforlu bir toplu ulaşıma kavuşmaları için bir an önce Kamu Yatırım Programına alınması gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı