İmaret çorbası nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Yemek çeşitliliği konusunda ön plana çıkan illerimizden biri olan Bolu, imaret çorbası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Farklı bir çorba tarifi arayanlar için imaret çorbası oldukça iyi bir alternatif olacak.

AİLE 05.07.2024, 05:55
İmaret çorbası nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Çorba çeşitliliği konusunda Türk mutfağı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle soğuk kış aylarında tüketilen çorbalar, insanın içinin ısınmasını sağlarken aynı zamanda ana yemeklere geçmeden önce midenin rahatlamasını da sağlıyor.
Bolu’da yapılan ve tarihi Osmanlı Dönemi’ne kadar dayanan imaret çorbası da kış aylarında severek tüketebileceğiniz çorba türleri arasında yer alıyor. Sütlü çorba sevenler özellikle bütün kış bu çorbayı içmek isteyebilir!

Osmanlı Dönemi’ne kadar dayanan imaret çorbasının adı da oldukça ilginç bir konuya dayanır. Osmanlı zamanında maddi durumu iyi olmayan kişilere yemek verilen yerlerin adı imaret olarak biliniyordu. Günümüzde de aşevi olarak geçen bu yerlerde yapılan bu çorba, imaret yerlerinde verilen en popüler çorba haline gelmiştir. Bu nedenle çorbanın adı da imaret çorbası olarak kalmıştır. Birçok çorbanın tarifinde yoğurt yer alırken bu çorbanın tarifinde süt yer almaktadır. Bolu’da hala en popüler çorbalar arasında yer alan imaret çorbasını sizler de evinizde demek isterseniz, ihtiyacınız olacak malzemeler şu şekilde listelenmektedir;

Bolu’nun en meşhur yöresel tatlarından biri olan imaret çorbasını, yukarıda yer alan miktarlardaki malzemeler ile hazırladığınızda ortalama olarak dört ila altı kişilik servis elde edebilirsiniz. Oldukça pratik bir yapım aşamasına sahip olan bu çorbayı hem akşam yemekleriniz için kendiniz ve aileniz için tercih edebilir hem de yemeğe davet ettiğiniz konuklarınız için tercih edebilirsiniz. Kıvamını ve tadını tam olarak tutturabilmek için yapmanız gereken tek şey ise sizler için sıraladığımız yapım aşamalarını takip etmek olacaktır. İşte imaret çorbasının adım adım yapılış aşamaları;

İmaret çorbası yaparken pirinçleri mutlaka yıkayın. Bu sayede pirincin fazla nişastasını gidermiş olacaksınız. Ancak pirinçleri çok fazla ovalamamaya da özen gösterin. Aksi halde pirinçler kırılacaktır. Çorbanın terbiyesini ilave ederken de çorbayı sürekli olarak karıştırmayı unutmayın.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı