İslam Memiş'ten kritik altın uyarısı! Aradaki makas kırılacak

Altın piyasası uzmanı İslam Memiş altın yatırımcısı için kritik bir uyarıda bulundu.. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için gram altında 100 liralık bir aralık olacağına dikkat çekti.

EKONOMİ 08.10.2024, 07:50
İslam Memiş'ten kritik altın uyarısı! Aradaki makas kırılacak
Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve Euro çerçevesinde yeni haftaya dair kritik açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, gram altının 100 liralık bir aralıkta olduğunu belirtti. ve açıklamalarda bulundu.  Memiş youtube kanalı üzerinden yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi:

Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, ''Gram altın ve ons altın konusunda beklemeye devam ediyoruz. Serbest piyasalarda gram altın 3.065-3.080 lira aralığında işlem görüyor. Şu an bu seviyelerden alım yapmıyoruz''

Kaynak: Haber 3
"Para piyasalarındaki ve yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. Özellikle sert dalgalanmaların yaşandığı bir haftaydı.
Bu hafta, borsadaki sert düşüşler, Euro’daki gerilemeler, altın ve kripto paralardaki yatay seyir en çok dikkat çeken gelişmelerdi. Amerika’da açıklanan tarım dışı istihdam verisi ise küresel piyasalar için önemliydi.
Piyasalarda genel beklenti 150 bin kişiydi, ancak 254 bin olarak açıklandı. Dalgalanma olsa da piyasa üzerindeki etkisi sınırlı kaldı."
Uluslararası piyasalarda dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerinde yükselmesi nedeniyle dolar, hem yurtiçinde hem de yurtdışında haftanın en güçlü varlığı olarak değer kazandı.
Dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi ise Euro oldu. Euro/dolar paritesi, 1.1050 destek seviyesini kırarak 1.10 seviyesini de geçti ve 1.0950 seviyesine yöneldi, şu anda ise 1.0970 seviyesinde.
"Bu hafta, euronun değerinin düşük olduğunu ve elimde TL olsa euro almayı tercih edeceğimi belirtmek isterim. Bu haftanın alınabilecek en güçlü varlığı euro olarak görüyorum."
Dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerine çıkmasıyla dolar/TL kuru da yeniden 34 lira seviyesinin üzerine çıktı.
Dolar/TL kurundaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını, yıl sonuna kadar 40 lira seviyesinin üzerine çıkacağına dair öngörümde bir değişiklik yapmadığımı hatırlatmak isterim.
İslam Memiş açıklamalarında ''serbest piyasalarda bu hafta makas aralığı oldukça genişti. Dolar/TL, Euro/TL, gram altın ve gram gümüşte makas aralıkları açıldı ve açılmaya devam edebilir.
Ons altındaki sert düşüşlere rağmen gram altına yansımasını fazla görmüyoruz. Resmi kur ile serbest piyasa kuru arasındaki farkı dikkate almak gerekiyor.''
İslam Memiş, ''Ons altın şu anda 2.660 dolar seviyesinde bulunuyor. Sert bir düşüş sonrası hızlı bir toparlanma gösterdi. 2.600 dolar seviyesinin altına inmeden 2.623 dolar seviyesine kadar gerilemişti ve buradan bir tepki alımı geldi. 2.630 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi ve bu seviyenin altına kalıcı olarak inmek istemiyor.''
Ons altın 2.580 dolar seviyesine inerse, gram altının 3.000 liranın altına düşmesini bekleyeceğiz
Ons altını takip ettiğimizden dolayı gram altın tarafında şu an beklemedeyiz.
Peki, gram altında hangi aralıkları izliyoruz? Aşağıda 2.980 lira seviyesi, yukarıda ise 3.080 lira seviyesi bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı