“İslam’ın evlatları canlarını veriyor, liderleri nutuk atıyor”

AGD İstanbul Şubesi, Siyonist İsrail’in 6 Eylül 2024 tarihinde Batı Şeria’da şehit ettiği Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi andı.

GÜNDEM 14.09.2024, 07:10
1
 “İslam’ın evlatları canlarını veriyor, liderleri nutuk atıyor”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi, Siyonist İsrail’in Batı Şeria’da şehit ettiği Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi anmak için basın açıklaması düzenledi. İstanbul Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen eylemde konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, “Biz buraya Ayşenur kardeşimizin şehadetini tebrik etmek amacıyla toplandık. Maalesef İslam ülkelerinin liderleri nutuk atarken, İslam ülkelerinin evlatları canlarını vermeye devam ediyor” dedi.
Üsküdar Meydanı’nda AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu’nun gerçekleştirdiği açıklamada, Ayşenur Ezgi Eygi’nin vicdanlı duruşunun Müslümanlara örnek olması gerektiği vurgusu yapılırken, İslam ülkelerinin Siyonist rejimle ilişkilerine de tepki gösterildi. Türkiye’nin İsrail’le ticaretinin devam ettiğine dikkat çekilen programda, Türkiye limanlarından hâlâ İsrail’e ticaret gemilerinin kalktığı söylendi. AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, yaptığı açıklamada, Ayşenur Ezgi Eygi’de bulunan vicdanın 57 İslam ülkesi liderinin bir tanesinde bulunmadığını ifade etti. Program, yatsı ezanından önce Ayşenur Eygi Ezgi ve şehitlerimiz için yapılan duanın ardından bitirildi. Programın ardından, Haydarpaşa Limanı önünde “Özgürlük Filosu Nöbeti” tutan vatandaşlarımız ziyaret edildi.

AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, “Bizler burada Ayşenur kardeşimizin şehadetini tebrik etmek amacıyla bir araya geldik. Kıymetli kardeşimiz, Siyonist İsrail’in kurşunlarının üzerine yürüdü. Allah (CC) şehadetini kabul eylesin. Uzun yıllardır gördüğümüz bir hakikat vardır ki, bir kez daha buna şahit olduk. Maalesef İslam ülkelerinin liderleri nutuk atarken İslam ülkelerinin evlatları canlarını veriyor, vermeye devam ediyor. İşte 7 Ekim’den bugüne kadar görmüş olduğumuz tablo da budur” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ülkemizin bu uğurda 4 şehit verdiğini anlatan Mehmet Yaroğlu, “Ülkemizden 4 kardeşimiz de bu uğurda şehit oldular. Seyfullah Öztürk ve Yakup Erdal, Filistin direnişine destek olmak amaçlı çıktıkları yolda HAMAS’lı komutanlarla beraber Lübnan’da şehit edildiler. Şanlıurfalı imam olan Hasan Saklanan, işgal rejiminin askerlerine karşı gerçekleştirmiş olduğu saldırıda şehit oldu. Son olarak Türk vatandaşı olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan, nerede bir zulüm varsa nerede bir mazlum varsa orada olan, ABD İslam toplumu üyesi Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimiz Siyonist kurşunlarının üzerine yürüdü ve şehit oldu. Rabbim şehitlerimizin şehadetlerini kabul etsin” şeklinde konuştu.

Hükümetin “Vicdan Gemisi”nin gidişine yasak koyduğunu ama ticari gemilerin İsrail’e gidişine hâlâ izin verdiğini söyleyen Yaroğlu, “Bizler şehadetten kaçmıyoruz. Bizler cihattan geri durmuyoruz. İslam ümmeti tek bir millet ve yek bir vücut halinde Siyonist düşmanın karşısına dikilmiş durumda. Ancak maalesef İslam ülkesi yöneticileri ise bu katiller, bu arsızlar, bu Allah ve Resulü’nün düşmanları ile yeniden nasıl normalleşebilirizin hesabını yapıyorlar. İslam ülkelerinin, sorsanız orduları var, sorsanız güçleri var ancak Ayşenur kardeşimizin cesareti, iradesi, mukavemeti ve izzeti bunlarda yok. Hepsi zillet içerisine düşmüş katil Siyonist rejimin katliamlarını izlemekle yetiniyorlar. 7 Ekim’den bu yana katil İsrail ile bütün ticari, siyasi ve askeri ilişkilerin kesilmesi konusunda uyarıda bulunduk. Yayınlanan bir genelge ile birlikte ticari ilişkilerin kesildiği söyleniyor ama hâlâ İsrail’e, Hayfa’ya ülkemizden ticaret gemileri gitmeye devam ediyor” dedi.
 
 
 
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı